xcounter
#

Армія РФ використала проти "вагнерівців" Ми-28 та Ка-52, частина з них збита

5102
Рашистські Ка-52 та Ми-28Н в одному льотному строю, ілюстративне фото довоєнних часів
Рашистські Ка-52 та Ми-28Н в одному льотному строю, ілюстративне фото довоєнних часів

Це зокрема характеризує в якісному плані ту частину армійської авіації, яку рашисти тримали в "тиловій" території

В соцмережах та ЗМІ вже циркулюють твердження про те, що армія РФ застосувала ударні вертольоти, щоб обстріляти колони підрозділів ПВК "Вагнер", які сьогодні зокрема зайшли до Ростова та блокували штаб Південного ВО й інші будівлі силових структур. І також стверджується, що "вагнерівці" збили мінімум два чи три вертольоти російських військових.

Наскільки ці твердження відповідають дійності, поки встановити складно. Які засоби ППО могли застосовувати підрозділи ПВК "Вагнер", теж поки нема можливості з’ясувати. Але зате хоча би можемо на основі кадрів із соцмереж зрозуміти, які саме типи гелікоптерів піднімали в повітря російські військові.

Читайте також: З якою технікою загони ПВК "Вагнер" зайшли в Ростов, і чи є різниця між армією РФ (фото)
Рашистський Ка-52, ймовірно під час виконання розвідувально-ударних завдань проти загонів ПВК "Вагнер", 24 червня 2023 року, скрін-шот із соцмереж

На одному із кадрів "світиться" зокрема рашистський Ка-52, який на той момент однак летів без бойового навантаження, але ще мав підвісні паливні баки. З однаковою ймовірністю саме цей "борт" міг виконувати або задачу ведення візуальної розвідки, або ж на момент знімку вже виконати удар по якійсь із колон "вагнерівців", і вже повертатись на базу, використовуючи паливо із ПТБ.

Також на кадрах із соцмереж ми можемо побачити як мінімум один Ми-28 із підвішеним бойовим навантаженням. І тут вже точно не виникає "різночитань", яку ж саме задачу міг виконувати цей "борт".

Рашистський Ми-28, ймовірно під час виконання ударних завдань проти загонів ПВК "Вагнер", 24 червня 2023 року, скрін-шот із соцмереж

Цікаво, що один із рашистських "воєнкорів" також заявляє, що "вагнерівці" начебто знищили спеціалізований гелікоптер радіоелектронної боротьби Ми-8МТПР. Машини такого типу раніше були жертвами "побоїща від брянської ППО".

Також цей "воєнкор" заявляє, що "перевіряється інформація про можливе збиття армійського Ми-35М". Ймовірно, саме цього типу вертоліт ми можемо побачити на кадрі нижче.

Ймовірно рашистський Ми-35М під час виконання ударних завдань проти загонів ПВК "Вагнер", 24 червня 2023 року, скрін-шот із соцмереж

Якщо ці дані підтвердяться, то можна буде зробити зокрема такий висновок – деяку частину підрозділів своєї армійської авіації на сучасніших Ка-52 і Ми-28 російські військові залишили на "тиловій" території, тобто в самій РФ. І це може бути пов’язано з тим, що кадровий склад цих частин армійської авіації ще проходив свій курс вишколу.

Читайте також: Рашисти говорять про застосування "Хризантеми" проти ЗСУ, але мовчать про "Штурм-С" та "Корнет-Т"