xcounter
#

Американська гіперзвукова ракета LRHW за 41 млн доларів за одиницю зсунулась на 2025 рік

11566
LRHW
LRHW

Попри плани отримати першу батарею наземних гіперзвукових ракет LRHW, також відомих, як Dark Eagle, ще у 2023 році плани зсунулись на 2025 рік

У планах армії США нарешті отримати першу батарею нової далекобійної зброї LRHW - Long Range Hypersonic System (також відома, як Dark Eagle) від Lockheed Martin, з'явився новий строк - 2025 фінансовий рік, який на два роки пізніше ніж першочергові плани, які почали реалізовуватись ще у 2021 році.

Але і строк 2025 фінансовий рік (тобто з 1 жовтня 2024 по 30 вересня 2025 року) на пряму зав'язаний з виконанням завдання із усуненням всіх проблем із пусковою установкою, що має відбутися до кінця 2024 календарного року. Про це йдеться у звіті американської рахункової палати, пише Defense One.

Читайте також: Яке озброєння "Інфозахист" показує в Парижі і на що звертають увагу в компанії

А з боку Defense Express нагадаємо, що з пусковою LRHW дійсно існують доволі серозні проблеми. Зокрема протягом 2023 року армія так і не змогла провести випробування. При цьому у провалі звинувачують саме пускову, яка має назву Erector на модифікованих причепах M870A4. Через що випробування були розділені - окремо ракета, окрема пускова.

LRHW
Пускова LRHW

При цьому проблеми виникнули не, як здається з більш складною ракетою, а саме з пусковою, через що отримати повноцінну систему поки не вдається.

І варто додати, що у розробці LRHW зацікавлена не лише армії США, яка інтегрує ці системи у нові підрозділи Multi-Domain Task Forces, а й флот, який також очікує отримати нові гіперзвукові можливості.

Також можемо навести загальні відомі характеристики LRHW: швидкість близько 5 Маха, дальність близько 3 тисяч км. Можливість маневрування та високоточного ураження цілей. Сама ракета складається з розгінного ступеня та гіперзвукового глайдера.

LRHW

А також цінові параметри цієї розробки на основі публічної інформації від Конгресу США: бюджетний запит на 2025 фінансовий рік на LRHW складає 538 млн доларів у графі RDT&E (дослідження, розробка, випробування та оцінка) та 744 млн доларів на виробництво ракет. Також відома ціна за одну ракету - 41 млн доларів у цінах 2023 року.

І варто зазначити, що попри наявні проблеми з LRHW міноборони США контрактує вже другу батарею за 756 млн доларів та рубежем постачання до лютого 2028 року. Тобто у Пентагоні впевнені у тому, що всі проблеми будуть вирішені.

Читайте також: Land Cruise Missile: MDBA ставить глибоку модернізацію Storm Shadow/SCALP на наземні пускові, але дуже дивно