xcounter
#

Розкрито дані, через яку проблему у США у жовтні провалили випробування гіперзвукової системи LRHW

5368
Пускова LRHW, фото —US Army/ Spc. Chandler Coats
Пускова LRHW, фото —US Army/ Spc. Chandler Coats

Нові випробування гіперзвукового комплексу LRHW або ж Dark Eagle Армія США проведе вже у 2024 році, ймовірно у квітні-травні

Проєкт розробки далекобійної гіперзвукової зброї LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon) або ж Dark Eagle, над яким спільно працюють армія та флот США, вже неодноразово зіштовхувався з низкою невдалих випробувань, а після чергового провалу наприкінці жовтня цього року було прийнято рішення вкотре відтермінувати введення в експлуатацію ракетного комплексу, але вже на наступний рік.

Разом з тим, як нещодавно розповів голова відділу закупівель Армії США Даг Буш в інтерв’ю виданню Breaking Defense, останні випробування комплексу LRHW були невдалими через проблему з пусковою установкою, і це вперше, коли офіційно розкривається причину провалу тестування.

Читайте також: Надрукувати двигун для гіперзвукової ракети легше і це відкриває "фантастичні можливості", кажуть у США

Але він запевнив, що вже є новий план, щоб виправити недоліки, пов’язані з системою, і він полягає в тому, щоб розділити випробування пускової і ракети, щоб затримки з одним компонентом не впливали на інші.

І що також більше уваги буде зосереджено на менш масштабних випробуваннях підкомпонентів, щоб зрештою вирішити проблему з пусковою для Армії США. Як відзначається, наразі армія та флот вже мають попередні плани щодо одночасного тестування ракет до LRHW.

Наразі залишається невідомим, а коли ж Армія США зрештою може ввести в експлуатацію свій новий гіперзвуковий комплекс, але, як стверджує Буш, приблизно у квітні-травні 2024 року служба може провести ще одне повномасштабне випробування.

Читайте також: MBDA Germany розкрило свої плани про нову гіперзвукову ракету, і вона буде протитанкова