xcounter
#

Про сверблячки рашистів від Прибалтики, хоча і Україна - вже кісткою поперек пащі

Український воїн з закордонним ПТРК. Скоро буде  бій.
Український воїн з закордонним ПТРК. Скоро буде бій.
3789

В Україну зараз вторглися збройні сили Росії та ведуть проти нас повномасштабну війну. Це черговий етап реалізації плану Путіна щодо відтворення СРСР (а може й Російської імперії – після агресії 24 лютого можна повірити і у це).

Спочатку була війна Росії з Грузією з "визволенням" Південної Осетії та Абхазії, потім окупація та анексія Криму, "створення" ДНР та ЛНР, фактичне приєднання Білорусі до РФ у "Союзній державі", нарешті – війна з Україною з метою її повного захоплення.

Знищена російська бронетехніка

Щоправда, в Україні бліцкригу не вийшло – агресор переоцінив свої сили, недооцінив наші, та наступ застопорився. А невгамовні москальскі прапагандо-військові експерти вже запитують – яка країна стане наступною жертвою російської агресії?

Читайте також: Сухопутні війська ЗСУ відправили до пекла колону російського десанту (Відео)

Читав я ці міркування, потім глянув новини, та побачив там відеокліп за 15 березня з уривком програми російського телеведучого Є. Попова, де з вкрай агресивною промовою виступив дехто Ігор Коротченко.

танк
Український танк б'є по ворожим цілям

Це одіозний ура-патріотичний "діяч", що постійно виступав з підбурювальними закликами на телеекрані у подібних ток-шоу. За ним я спостерігаю давно.

Як і деякі інші піддані Росії з українськими прізвищами, він завжди завзято намагався послужити войовничим задумам керівництва РФ, у т.ч. неодноразово пропонував, щоб ерефія напала на Україну. Нескладно здогадатися, що такий "діяч" міг благоденствувати при режимі лише співпрацюючи зі спецслужбами.

Техніка, яку ворог залишив біля Харкова

То що ж сказав цей "діяч" на ток-шоу Попова? Надаю слово самому Коротченко. Щоб не бруднити українську мову його вигадками, я спеціально не став перекладати їх з російської мови. А він сказав таке (мої коментарі виділені курсивом):

Росія на словах заявляє про готовність потягатися з силами НАТО та США. Що з того вийде? Подивіться спочатку на досвід України.

"Как, например, может выглядеть сценарий по захвату Прибалтики. Наносится массированный российский радиоэлектронный удар. Включаются все средства радиоэлектронного подавления Западного военного округа и Балтийского флота. Радары НАТО слепнут и ничего не видят.

Навіть без наземних РЛС, літаки ДРЛВ, супутники розвідки та дрони побачать усі дії ЗС Росії.

В это время на территорию шведского острова Готланд садятся российские военно-транспортные самолёты, которые доставили туда ЗРС С-400 и береговой противокорабельный ракетный комплекс "Бастион". Они там развёртываются. В это время Запад ещё ничего не видит и не знает. Запад гадает – почему мы не видим, что с нашими радарами?

Російські "Іскандери" не бескінечні...

Захід знатиме усе, а ВПС Швеції мають 9 літаків ДРЛВ та 201 винищувач Gripen (вони зіб'ють ці транспортні літаки Росії). До речі, аеродром Вісбю ще треба буде захопити – він може захищатись військами та прикриватися ЗРК RBS-70/98.

Одновременно, калининградская группировка российской армии и белорусские ВС перекрывают Сувалкский коридор, соединяются и изолируют НАТО и Польшу от прибалтийских стран.

НАТО своєчасно виявить створення ударного угруповання РФ у Білорусі та висуне до Сувалкського коридору польську 18-ту механізовану дивізію та інші війська.

В это же самое время, в Таллинне, Риге, Вильнюсе вдруг появляются "вежливые люди", которых радостно приветствует местное население. Или оно не приветствует, а попряталось и закрылось в квартиры.

"Ввічливих людей" у країнах Балтії місцеве населення не вітатиме, а зразу пов'яже та здасть у поліцію.

Одновременно с территории Западного военного округа входят контингенты в Эстонию, Латвию, Литву. В этот момент выключаются средства радиоэлектронного подавления, и изумлённый Запад и НАТО узнают, что Россия объявила бесполётную зону радиусом 400 км вокруг острова Готланд. Всё Балтийское море находится под прицелом российских "Бастионов", которые там уже развёрнуты.

Десантні сили РФ

Три країни Балтії мають у сумі 6 мотопіхотних бригад, там же, згідно з картою ТВД, показаною у цьому кліпі, стоять 3 батальйонні тактичні групи (БТг) країн НАТО (987, 1175 та 1271 осіб). Плюс СВ Польщі (4 загальновійськові дивізії) плюс БТг (1174 осіб) та бригада США, які можуть пройти в країни Балтії через Сувалкський коридор, який не буде захоплений Росією, як нами сказано вище. А також (див. вище), жодних С-400 та "Бастіонів" на Готланді не буде, а ці системи у Калінінградській обл. перекривають Балтійське море та небо над ним лише частково. Тобто. війська країн НАТО зможуть перевозитись до країн Балтії морем та повітрям.

Есть немногочисленные силы спецназа, специальных операций Канады, Великобритании, Германии, США в странах Балтии. Их окружают полки псковской дивизии ВДВ, и они складывают оружие. Новые правительства в Эстонии, Латвии и Литве провозглашают Эстонскую, Латвийскую и Литовскую народные республики, Швеция подписывает договор о вечном нейтралитете, оставляя на 99 лет остров Готланд в аренду России".

Сили НАТО теж починаються готуватися до війни

У країнах Балтії стоять не сили спецназу, а три важкі загальновійськові БТг країн НАТО з танками, БМП та артилерією. Так що 3 невеликі полки на легких БМД 76-ої ДШД навряд чи їх оточать та примусять до здачі.

Ну а створення Естонської, Латвійської та Литовської народних республік, а також підписання договору зі Швецією про вічний її нейтралітет та оренду на 99 років острова Готланд Росією можна повністю віднести на рахунок буйної фантазії пана Коротченка.

То навіщо ж він розповів з екрану усю цю дурню? Звісно, для підтримки ура-патріотичних почуттів російської аудиторії. Тому що країни НАТО знають, що в умовах їхньої переваги у засобах розвідки, ВПС та ВМС, подібний сценарій ще більша авантюра, ніж напад на Україну.

Тож на яку ще країну нападе Росія? Можна було б згадати Молдову чи Грузію, але я цього не робитиму. Тому що твердо переконаний, що остання країна, на яку напала Росія – це Україна, яка переможе у цій війні, а Росія надовго втратить свій войовничий запал та можливість воювати.

Олексій Яровий, спеціально для Defense Express

Читайте також: "Стугна" у бою: постріл на максимальну дальність та відео, яке рашистам ніколи не зрозуміти