xcounter
#

Окупанти чекають на "бавовну" в Ізюмі, або для чого РФ мобілізовує 10 тисяч залізничників

2796
Бронепоїзд армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Бронепоїзд армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Навіть для рашистів стало зрозумілим, що бронепоїзд – це безглузда зброя, яка все рівно не здатна надійно захищати тилові комунікації

Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що державні компанії РФ отримали "рознарядки" від неназваного суб’єкта на мобілізацію живої сили у війська для війни проти України. Зокрема, державна залізниця "РЖД" отримала "рознарядку" на мобілізацію 10 тисяч осіб.

На перший погляд, ситуація тут виглядає лінійно – Кремль відчуває настільки велику нестачу живої сили, що вирішив навіть на "своїй" території відтворити власні практики з тимчасово окупованого Донбасу. Тобто примусово "вигрібати" на фронт працівників великих промислових підприємств, що мають "квазі-військову" дисципліну. Але схоже, що тут ситуація та мотиви Кремля виглядають дещо складніше.

Читайте також: Рашисти вкрали тягу та вагони і "наштампували" новий бронепоїзд
Бронепоїзд рашистів, фото з відкритих джерел

На усіх пострадянських залізницях є організаційний розподіл за "вертикалями", і найбільш чисельна вертикаль – це "путевая", тобто та, що відповідає за обслуговування колій та іншої інфраструктури для руху поїздів.

Якщо вертикаль – найбільша, значить там є багато "зайвих працівників, не задіяних для продуктивної праці. Відповідно, можемо припускати, що в першу чергу серед залізничників РФ на фронт "вигрібатимуть" саме "путейщиков". Яких можуть використовувати і як "гарматне м’ясо", і для дещо складнішої ролі – для обслуговування залізничної інфраструктури в тимчасово окупованих районах. Тим більш, що рашисти все ж уміють "сегментовано" використовувати набрану живу силу, та розподіляти її для різного роду завдань.

Бронепоїзд армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Як можемо судити за даними з відкритих джерел, орки так і не змогли набрати достатньо персоналу, щоб обслуговувати та охороняти залізничні магістралі на тимчасово окупованих теренах Харківщини та Запорізької областей. Хоча і встигли "похизуватись" для своєї пропаганди, що "склепали" аж два бронепоїзди із тяги та вагонів, украдених в "Укрзалізниці".

Схоже, практика останніх декількох місяців показала окупантам, що бронепоїзди – це все ж безглузда штука. І тому краще уже справді набрати декілька тисяч залізничників у погонах. Тим більш, у квітні 2022 року уже був епізод, коли армія РФ мобілізовувала в своїх інтересах цивільний персонал РЖД. Простіше кажучи – росіяни припускають, що скоро ЗСУ влаштують їм "бавовну" і на транспортних комунікаціях на Запорізькому та Ізюмському напрямках. І саме на цей випадок потрібно "нагребти" 10 тисяч залізничників.

Ворожий бронепоїзд "Енисей", для створення якого окупанти вкрали тягу та вагони в УЗ, фото з відкритих джерел

Але тут правда лишається відкритим питання, чи погодиться керівництво РЖД гнати своїх підлеглих на фронт саме як "гарматне м’ясо", без можливості "розпилу бюджету". РЖД по суті – це окрема вертикаль обсягом з міністерство, в якій працюють аж 0,7 млн осіб. До війни акції цієї компанії навіть обертались на деяких фінансових біржах Заходу, поки санкції від Білого дому не зупинили такий оборот. Тим більш, режим Путіна починає набувати ознак тоталітарного, і одна із таких ознак – кожна із вертикалей починає конкурувати за кадрові та фінансові ресурси, всупереч інтересам воюючої держави. Тому є підстави припускати, що РФ насправді не зможе повністю виконати план по мобілізації 10 тисяч залізничників для війни проти України.

Тим більш, що РЖД до можливої "великої війни" готувалась аж занадто своєрідно. Наприклад - повернула в стрій близько 100 паровозів, що працюють на мазуті, на випадок екстремальних ситуацій. Такі паротяги зараз служать переважно для розваги публіки, зокрема - під час "показушних" навчань армії РФ.

Армія РФ відпрацьовує розгортання понтонного моста МЛЖ-ВФ-ВТ, серпень 2017 року, фото з відкритих джерел
Читайте також: Партизанам вистачило монетки, щоб пустити під укіс бронепоїзд рашистів під Мелітополем