xcounter
#

Росіяни не змогли відновити повноцінну залізницю для "сухопутного коридору" з Донбасу в Криму

6146
Бронепоїзд армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел
Бронепоїзд армії РФ, ілюстративне фото з відкритих джерел

Окупанти намагаються запустити в роботу магістраль для перекидання військ та ресурсів із порту Маріуполя до прифронтової Волновахи

Профільний портал Rail.Insider розповів, що російські окупанти заявили про запуск приміського пасажирського поїзда між тимчасово окупованими Маріуполем та Волновахою.

Склад поїзда - два пасажирські вагони, маневровий тепловоз типу ЧМЕ3 та платформа для перевезення металопрокату попереду локомотива. Очевидно, що цей рухомий склад росіяни уже "традиційно" вкрали, із уцілілих залишків залізничного вузла в Маріуполі. Але тут варто звернути увагу на інші деталі.

Читайте також: Рашисти вкрали тягу та вагони і "наштампували" новий бронепоїзд
Ворожий бронепоїзд "Енисей", для створення якого окупанти вкрали тягу та вагони в УЗ, фото з відкритих джерел

Момент "політичний" - на крадених пасажирських вагонах окупанти нанесли позначку "ЖДД". Очевидно, росіяни вирішили реанімувати проект створення так званого "концерну" під назвою "Железные дороги Донбасса".

Цей проект народився ще в 2017 році як в рамках концепції остаточного поглинання тимчасово окупованих районів Сходу України до складу РФ. "Згадали" про нього росіяни аж у 2022 році. Але будемо сподіватись, що ЗСУ зможуть зірвати будь-які плани ворога по крадіжці наших територій.

Російські окупанти намагаються відновити в Маріуполі зруйновану залізницю, фото з відкритих джерел

Момент "інфраструктурний" - росіяни не змогли відновити залізницю для повноцінної роботи "сухопутного коридору" з Донбасу в Крим. Теоретично, таке сполучення ворог міг би запустити за маршрутом Донецьк – Єленівка – Волноваха-Комиш-Зоря-Пологи-Токмак-Мелітополь і далі на Крим. Але по факту рашисти змогли відновити сполучення лише на довозі малому відрізку від Маріуполя до Волновахи, і то частково – бо до війни за цим маршрутом працювала електротяга.

Максимум, що зможуть окупанти в даному випадку – використовувати цю залізницю для перекидання військ та матеріально-технічного забезпечення від порту Маріуполя до своїх позицій біля Волновахи.

Бронепоїзд рашистів, фото з відкритих джерел
Читайте також: Як недосконала логістика рашистів допомагає M142 HIMARS "випалювати" тил ворога