xcounter
#

Рашисти вкрали тягу та вагони і "наштампували" новий бронепоїзд

102320
Ворожий бронепоїзд "Енисей", фото з відкритих джерел
Ворожий бронепоїзд "Енисей", фото з відкритих джерел

У таких панцерників є одне суттєве уразливе місце. Яке саме – дізнаєтесь, якщо повністю прочитаєте цю новину

Окупанти для війни проти нашої держави пригнали новий бронепотяг, котрий тепер має назву "Енисей". Як стверджують самі орки, цей панцерник призначений для ведення інженерної розвідки та доставки боєприпасів до лінії фронту. Але схоже, що в першу чергу "Енисей" призначений саме для ведення бойових дій при охороні ворожих комунікацій.

На це вказує не тільки той факт, що в "голові" поїзда стоїть платформа із ЗУ-23-2, що слугує в першу чергу саме як протипіхотна зброя. Але й також – що друга платформа з БМП-2 має апарель для з’їзду, щоб за потреби ця бойова машина піхоти могла "кружляти" навколо панцерника.

Читайте також: Партизани пустили під укіс ешелон з боєприпасами для псковських десантників (фото)

Кремлівські пропагандони прямо визнають, що для побудови бронепоїзда "Енисей" орки вкрали контейнери, тепловози та рухомий склад в "Укрзалізниці" на Харківщині. Заявлена схема поїзда – два маневрові тепловози типу ЧМЕ3, вісім вагонів (із яких чотири – платформи із БМП-2 та ЗУ-23-2).

Теоретично, для перевезення вантажів є два криті вагони-"товарняки". Але так виходить доволі специфічна ситуація: орки і в "товарняках" обладнали вогневі точки, і в таких критих вагонах збираються возити наприклад боєприпаси.

Ворожий бронепоїзд "Енисей", фото з відкритих джерел

Щоб побачити вразливі місця рашистського "Енисея", погляньмо на фото нижче. Між колісними парами тепловоза є паливний бак (чорного кольору), в який заливається дизельне пальне, і цей бак не захищено ніяк.

Усе, що над колесами в тепловозі ЧМЕ3 – це або силова установка, або кабіна екіпажу. Оцей захист бронелистами на тепловозі – це скоріше із розряду "мангалів" на танках, в сенсі – дає екіпажу психологічне відчуття "захищеності", але не витримує зустрічі з NLAW чи Javelin, або ж іншими системами протитанкового озброєння.

Ворожий бронепоїзд "Енисей", фото з відкритих джерел

Ми сподіваємось, що ці рядки прочитали в тому числі люди, які застосують в практичній площині знання про уразливі місця рашистського бронепоїзда "Енисей", що "виник" на тимчасово окупованих районах Харківщини.

Читайте також: Окупанти "економлять" свої БМП-2 для "бронелетючок" біля Мелітополя (відео)