xcounter
#

Рашисти вкрали вагони і тягу, щоб возити свої танки з окупованого Криму (відео)

3691
Ворог намагається використовувати залізницю для "маневру військами", фото ілюстративне
Ворог намагається використовувати залізницю для "маневру військами", фото ілюстративне

Як водиться у таких випадках, без зрадника не обійшлось

Служба безпеки України оголосила, що на співпрацю з ворогом в Херсонській області пішов заступник директора Департаменту будівництва та розвитку інфраструктури Херсонської ОДА.

Чиновник-колаборант у травні 2022 року отримав посаду "керівника" так званого "государственного унитарного предприятия Херсонская железная дорога". Вслід за цим посібник ворога організував "віджим" локомотивів та вагонів, котрі на початку війни не встигла евакуювати "Укрзалізниця". І після цього – використав цей рухомий склад для доставки бронетехніки та боєприпасів для армії РФ з тимчасово окупованого Криму до причорноморських районів Херсонщини.

Читайте також: Рашисти вкрали тягу та вагони і "наштампували" новий бронепоїзд

За даними з відкритих джерел, в перші дні війни Укрзалізниця змогла вивести із локомотивних депо у Херсоні та Мелітополі свої найбільш цінні локомотиви, як то американські тепловози ТЕ33АС та радянські 2ТЕ10. Але навіть якщо в розпорядженні російських окупантів у Херсоні опинились лише маневрові тепловози типу ЧМЕ3, вкрадені у нас – на жаль, одного такого локомотива цілком достатньо, щоб доставити на платформах наприклад одну танкову роту.

Читайте також: Лукашенко давав росіянам локомотиви, щоб підвозити снаряди для облоги Чернігова