xcounter
#

Новий китайський бомбардувальник H-20 з 45 тоннами озброєння: план поза межами реальності

Новий китайський бомбардувальник H-20 з 45 тоннами озброєння: план поза межами реальності
7408

Китай хоче отримати величезний стелс-бомбардувальник з 45 тоннами бомб, здатний пролетіти половину Тихого океану. Але чи не видають китайці бажане за дійсне?

Китайський бомбардувальник Xi'an H-20 – великий малопомітний літак, що розробляється для ВПС НВАК і зрештою має замінити бомбардувальник 50-х років минулого сторіччя H-6, який модернізувався протягом десятки років.

Цей бомбардувальник, про який стало відомо у 2016 році, має бути представлений у найближчі два роки. Як стверджують у The South China Morning Post, він зробить Китай міжконтинентальною державою. Утім, реальність може виявитися дещо іншою...

Читайте також: Стратегічні бомбардувальники США Boeing B-52 Stratofortress вперше тренувалися над Україною (фото)
H-20 бомбардувальник
Ось як може виглядати новий китайський бомбардувальник

Наприклад, згідно з джерелами SCMP, новий бомбардувальник буде мати 45 тонн озброєння. Це набагато більше, аніж у B-52H Stratofortress (31,5 тонн) і B-2 Spirit (близько 18 тонн). Також зазначається, що бомбардувальник матиме дальністю польоту не менш як 12 000 км.

Водночас, як стверджують у The War Zone, бомбардувальник з такими характеристиками навряд чи зможе стати реальністю. З 45 тоннами бомб літак з конструкцією летюче крило має бути величезним, щоб мати змогу розмістити таку кількість озброєння – набагато більшим за американський B-2.

B-2 Spirit
B-2 Spirit

Також виникають питання і щодо дальності, оскільки H-20 повинен мати велику кількість палива для перевезення такої кількості бомб, що також вплине на його розміри. Тому здається малоймовірним, що новий китайський стелс-бомбардувальник стане "чудо-зброєю". Наприклад, у Пентагоні вважають, що літак H-20 матиме дальність польоту у 8 500 км та буде здатен підняти всього 10 тонн боєприпасів.

B-52H Stratofortress
B-52H Stratofortress

Як стверджують у SCMP, H-20 буде оснащений ядерною зброєю і стане однією з ланок ядерної тріади, яка також містить атомні ракетні підводні човни і ракети наземного базування. Бомбардувальник також буде нести чотири "малопомітні" чи "гіперзвукові" ракети.

Як раніше повідомляв Defense Express, Китай оснастив бомбардувальник H-6N великою гіперзвуковою ракетою.

У соціальних мережах з'явилося відео, на якому видно бомбардувальник ПС Народно-визвольної армії, оснащений системою гіперзвукової зброї. Цивільна особа зафіксувала бомбардувальник H-6N, коли він приземлився на авіабазі в центральному Китаї. Він ніс велику ракету з характерною формою носа, як у зброї, яка може летіти швидше 5 Маха.

Читайте також: Південна Корея розробляє свою "літаючу БМП": коли почнеться її серійне виробництво