xcounter
#

Китай оснастив бомбардувальник H-6N великою гіперзвуковою ракетою (відео)

Китай оснастив бомбардувальник H-6N великою гіперзвуковою ракетою (відео)
2602

У соціальних мережах з'явилося відео, на якому видно бомбардувальник ПС Народно-визвольної армії, оснащений системою гіперзвукової зброї. Цивільна особа зафіксувала бомбардувальник H-6N, коли він приземлився на авіабазі в центральному Китаї. Він ніс велику ракету з характерною формою носа, як у зброї, яка може летіти швидше 5 Маха. Ця зброя може навіть бути ядерною, каже видавництво Popular Mechanics.

За даними Defense News, ця ракета дуже схожа на систему гіперзвукової зброї DF-17 наземного базування. Спостерігачі вперше помітили DF-17 в 2019 році на параді, присвяченому 70-річчю заснування Китайської Народної Республіки.

DF-17 об'єднує балістичну ракету середньої дальності DF-16 з гіперзвуковим бойовим блоком DF-ZF. Запущений з машини за типом вантажівки, DF-17 швидко розганяється до максимальної швидкості від 5 до 10 Махів. DF-ZF відділяється від випущеної ракети і маневрує до мети.

Читайте також: Армія США скоро отримає зброю та боєприпаси нового покоління (відео)

За оцінкою Missile Threat, дальність дії DF-17 становить від 1800 до 2500 км. У той час The Diplomat стверджує, що зброя є дуже точною, і вражає в «метрах» від мети при випробуваннях.

DF-17 гіперзвукова зброя Китай
На параді в жовтні 2019 року свідки сказали, що DF-17 був озброєний звичайною боєголовкою

Спочатку Китай розробляв DF-17 як зброю класу "земля-земля". DF-17 повинен був ухилятися від сучасних систем ПРО, пролітаючи під їх висотними радарами, і даючи звичайним системам ППО менше часу для реагування. DF-17 був би ідеальною платформою для знищення тайванських систем ПРО Patriot PAC-3, заявляє Popular Mechanics.

Літак H-6N - остання версія бомбардувальника серії H-6. Вперше представлений в 1960-х роках, китайський бомбардувальник завжди був схожим на американський B-52. Як і B-52, H-6 модернізувався протягом десятиліть. H-6 має менше корисне навантаження і дальність польоту, ніж його американський побратим.

Cтелс-бомбардувальник Xian H-20 Китай
Повідомляється, що новий стелс-бомбардувальник Xian H-20 знаходиться в стадії розробки і може бути представлений у найближчі два-три роки

Розміщення DF-17 на бомбардувальнику свідчить про більш широкі можливості цієї зброї. Американські бази в Японії, Кореї і Гуамі опиняться в межах досяжності ракет завдяки комбінації H-6N і DF-17. Залежно від методичних рекомендацій щодо застосування зброї та здатності Китаю виявляти і відстежувати кораблі в морі, DF-17 міг би вражати рухомі цілі, такі як американський авіаносець.

Одна цікава деталь в новому відео - місцезнаходження бомбардувальника. База Neixiang Ma'ao є базою для бомбардувальників H-6 з ядерною зброєю 160-ї авіаційної бригади. Це натякає на те, що гіперзвукова зброя може більше не бути традиційною і нести ядерну боєголовку. Але є й інше пояснення - літак експлуатується на ядерній базі через підвищену безпеку і захищені об'єкти.

Читайте також: Швидкі та далекобійні: які ракети посилять палубні винищувачі США