xcounter
#

Швидкі та далекобійні: які ракети посилять палубні винищувачі США

2268
Швидкі та далекобійні: які ракети посилять палубні винищувачі США

Військово-морський флот США буде використовувати новий високошвидкісний демонстратор для формулювання вимог до майбутніх протикорабельних і наземних ракет

Палубні винищувачі F/A-18E/F Super Hornet можуть отримати нові гіперзвукові ракети. Так, 20 жовтня 2020 року концерн Boeing отримав контракт від ВМС США на розробку таких ракет.

Проєкт створення гіперзвукової ракети отримав назву SPEAR. Технічні подробиці про перспективну ракету Boeing поки що тримає в секреті.

Читайте також: Французький атомний підводний човен вперше випустив крилату ракету
X-51A Waverider
X-51A Waverider. Фото: Boeing

Водночас у компанії уточнили, що під час створення ракети будуть використовувати напрацювання, отримані в проєкті ракети з гіперзвуковим прямотічним повітряно-реактивним двигуном Waverider.

Крім того, декілька технологій запозичать і з проєкту Т-3 – створення авіаційної ракети дуже великої дальності.

На розробку було виділено близько 30 мільйонів доларів. Мета – провести перший політ демонстратора в кінці 2022 року.

Як раніше повідомляв Defense Express, ДержКБ "Південне" провело захист авансового проєкту нової надзвукової авіаційної ракети під назвою "Блискавка" перед комісією Міністерства оборони України.

Надзвукова
Надзвукова "Блискавка"

Разом з тим, ДержККБ "Луч" веде розробку ЗРК ближньої діїКБ "Луч" веде розробку ЗРК ближньої дії, а також повітряного та корабельного комплексу, які будуть озброєнні ракетами РК-10 та оснащені оптико-прицільною станцією наведення ОПСН.

Це поєднання дозволить створити комплекси, які будуть здатні знищувати цілі на відстані до 10 км. Саме таку заявлену дальність польоту має ракета РК-10, яка наводиться за допомогою лазерного каналу керування. Водночас дальність виявлення цілей за допомогою ОПСН, який оснащений оптичним, тепловізійним та лазерним каналами, становить 12 км.

Відповідно до отриманої Defense Express інформації для повітряного та морського комплексу планується використання РК-10 в тому вигляді, в якому її було продемонстровано на виставці "Зброя та Безпека" у 2019 році.

Читайте також: Американо-український стартап Firefly Aerospace запустить свою першу легку ракету-носій до кінця року