xcounter
#

Французький атомний підводний човен вперше випустив крилату ракету

1380
Фото: ВМС Франції
Фото: ВМС Франції

Прийняти на озброєння перший підводний човен класу Barracuda планують у 2021 році

Французький атомний підводний човен Suffren, перший в серії з шести атомних підводних човнів проєкту Barracuda для ВМС Франції, успішно завершив випробувальні стрільби крилатими ракетами MdCN.

Підводний човен Suffren
Підводний човен Suffren на одному з етапів випробувань

"Вперше французький підводний човен випустив крилату ракету. Цей успіх надає нашому флоту новий стратегічний потенціал та ставить його серед найкращих у світі. Ця нова зброя – справжній прорив, результат багатьох років зусиль й інвестицій. Досі підводні сили Франції могли завдавати ударів по підводних човнах і надводних кораблях противника. Відсьогодні вони зможуть знищувати й наземну інфраструктуру на великій відстані", – розповідає міністр оборони Франції Флоранс Парлі.

Читайте також: ВМФ США буде використовувати безпілотні кораблі для пошуку і знищення підводних човнів противника

Ці випробування завершують кваліфікаційну фазу інтеграції всіх систем озброєння Suffren, яку проводили у рамках ходових випробувань.

Стверджується, що "цей успіх є ключовим етапом випробувань Suffren з метою його ключової кваліфікації Агентством оборонних закупівель Франції".

Крилата ракета MdCN адаптована для місій проти об’єктів, які мають значне стратегічне значення. Можливість розгортання MdCN з підводних човнів значно збільшує проникну здатність французької зброї на театрах воєнних дій.

Зазначається, що під час випробувань підводний човен Suffren також успішно здійснив випробувальні стрільби підводною протикорабельною ракетою Exocet SM39.

Exocet SM39
Exocet SM39

Як раніше повідомляв Defense Express, США застосували БПЛА для доставки вантажу на атомну субмарину з балістичними ракетами.

Читайте також: Контроль за морем: якою має бути українська система висвітлення надводної та підводної обстановки