xcounter
#

Армія США скоро отримає зброю та боєприпаси нового покоління (відео)

Армія США скоро отримає зброю та боєприпаси нового покоління (відео)
6553

Армія США буде купувати нову стрілецьку зброю, щоб замінити автомат M4 і ручний кулемет M249 SAW, каже видавництво Popular Mechanics. Зброя буде включати в себе нові технології, зокрема, більш легку кулю з більшою дальністю польоту. Армія закупить не менше 100 000 одиниць зброї для військ, які, швидше за все, візьмуть участь в бойових діях.

Defense News повідомляє, що армія отримала 15 прототипів автоматів, ручних кулеметів і 180 000 патронів від трьох компаній: Sig Sauer, General Dynamics Ordnance і Textron Systems. Армія також уклала контракти з Vortex Optics і L3 / EoTech / Leopold-Stevens на розробку вдосконалених прицільних пристроїв.

Перше випробування прототипу завершилося у вересні, і найближчим часом продовжаться подальші випробування

Армія вибере одну комбінацію автомата / оптики для контракту на суму 100 000 автоматів. Як повідомляло видавництво Task & Purpose в квітні 2019 року, армія вирішила, що зброя «дістанеться 100 000 військовослужбовцям, які знаходяться в безпосередньому бою з загрозою».

Читайте також: Чому мільярдна ставка армії США на ЗРК IM-SHORAD може не зіграти

Швидше за все, це буде спецназ і рейнджери армії США, війська швидкого реагування і повітряно-десантні та саперні підрозділи.

У новому автоматі також використовується новий патрон калібру 6,8 мм, який замінить різні боєприпаси калібру 5,56 мм.

Патрони калібру 5,56 мм
Патрони калібру 5,56 мм використовувалися в армійських гвинтівках США з 1965 року

Патрон калібру 6,8 мм буде використовуватися в автоматі наступного покоління (Next Generation Squad Weapon-Rifle), який повинен замінити M4. Він так само буде використовуватися в ручному кулеметі наступного покоління (Next Generation Squad Weapon-Automatic Rifle), який замінить M249 SAW.

М4 автомат
М4 використовує більшість військовослужбовців

Версії автомату та кулемету багато в чому ідентичні. Причому прототип кулемету має такі особливості, як більш важкий ствол для запобігання перегріву під час тривалого бою, сошки, і здатність нести більше боєприпасів.

Ось рекламний відеоролик General Dynamics, який демонструє їх нетрадиційний дизайн:

Як зазначає Defense News, три конкурента дотримуються своєї тактики, щоб відповідати вимогам армії. Зброя Sig Sauer - автомат традиційної конструкції, в якому використовуються модифіковані боєприпаси для зниження ваги. General Dynamics використовує компонування «булл-пап», завдяки якому зменшується загальна довжина зброї. А Textron використовує нову конструкцію телескопічних боєприпасів, яка скорочує і полегшує загальну довжину патрона.

Якщо все піде за планом, в першому кварталі 2022 року армія вибере остаточний проект автомату й кулемета, і переможець почне масово постачати їх у війська.

Читайте також: Снаряди для танка "Нота", вирок російським ЗРК та завод для Bayraktar TB2 в Україні: події тижня від Defense Express