xcounter
#

Кораблі ЧФ РФ ховалися за "вишками Бойко" від систем наведення "Нептуна" – Резніков

7555
Пуски "Нептуна", фото ілюстративне
Пуски "Нептуна", фото ілюстративне

Чому "любителі палити" на "вишках Бойка" зіграли на користь Збройних Сил України

Міністр оборони України Олексій Резніков в інтерв’ю для телеканалу "ICTV" розповів, чим саме були корисні для рашистів бурові платформи в Чорному морі, які відомі як "вишки Бойка".

Так, він стверджує, що російська окупаційна армія використовувала їх, зокрема, для розміщення станцій РЕБ та "захисту" кораблів ЧФ РФ.

Читайте також: Росіяни "переплутали" Одещину з "авіаносцем НАТО" і втратили уже вісім надзвукових ракет "Оникс"

"Мало того, що вони ["вишки Бойка" – прим. DE] взагалі в принципі вкрадені в України у 2014 році під час окупації Криму, росіяни на них розміщували свої станції РЕБ, росіяни використовували їх як захист для своїх кораблів, ховаючись за ними, щоб наш чарівний "Нептун" не міг дістати їх своїми системами наведення", – зазначає Резніков.

бурова платформа
Бурова платформа "Таврида" до знищення. Фото: Радіо Свобода

Міністр оборони також окремо прокоментував і "знищення" бурових платформ: "От так сталося, що сьогодні хтось там недавно палив на тих вишках і сьогодні вони вже не використовуються для тієї мети, для якої росіяни задумали їх використовувати".

ЗСУ запроваджуть зону A2AD у Чорному Морі
ЗСУ запроваджуть зону A2AD у Чорному Морі

Раніше Defense Express розповідав, що Збройні Сили України запроваджують зону A2AD у північно-західній частині Чорного моря і знищення судна "Василий Бех" та бурової платформи "Таврида" - це послідовні прагматичні дії, через які РФ потрапляє у вкрай важку диспозицію в якій немає гарного рішення

Читайте також: Рашисти шукають "мерця" на дні Чорного моря, знищений крейсер "Москва" хочуть підняти "вишками Бойка"