xcounter
#

Рашисти шукають "мерця" на дні Чорного моря, знищений крейсер "Москва" хочуть підняти "вишками Бойка"

86450
Колишній флагман ЧФ РФ крейсер "Москва"
Колишній флагман ЧФ РФ крейсер "Москва"

РФ ніяк не може змиритися з втратою свого "флагмана ЧФ РФ"

Росія проводить "пошуково-рятувальну операцію" на місці утоплення знищеного українськими ракетами "Нептун" рашистського крейсера "Москва".

За окремими даними відомо, що рашисти хочуть спробувати підняти з дна затоплений крейсер за допомогою так званих "вишок Бойка" (українські бурові вишки "Петро Годованець" та "Україна", які були захоплені РФ під час анексії Криму у 2014 році).

Читайте також: ​Вирахувано приблизні координати де на дні лежить ракетний крейсер "Москва"
крейсер
Крейсер "Москва" йде на дно

Разом з тим, паралельно тривають і не такі "грандіозні" спроби врятувати те, що залишилося від "флагмана Чорноморського флоту РФ". Так, наразі в районі затонулого крейсера "Москва" перебувають 8 одиниць рятувального та допоміжного флоту ЧФ РФ.

Зокрема, ведуться роботи з пошуку та підйому таємної документації, тіл загиблих членів екіпажу (хоча офіційно Москва намагається всіма способами приховати кількість загиблих на крейсері) та обстеження боєкомплекту ракетного комплексу П-1000 "Вулкан".

Протикорабельні ракети типу П-500/1000
Протикорабельні ракети типу П-500/1000

З приводу останнього зауважимо – йдеться, ймовірно, і про пошук ядерних БЧ. Раніше Defense Express розповідав, що на ракетному крейсері "Москва" могли бути ядерні боєприпаси.

Разом з тим, як раніше повідомляло CNN з посиланням на американську розвідку, у США не вірять, що на борту затонулого російського крейсера "Москва" могла бути ядерна зброя.

Читайте також: Аналітики з’ясували, що саме рвануло на крейсері "Москва" після влучання "Нептуна" (фото та відео)