xcounter
#

Яка критична проблема вже зараз є у нашому ОПК і чому її треба вирішувати на рівні держави

4267
БПЛА "Фурія"
БПЛА "Фурія"

Подальший розвиток українського оборонно-промислового комплексу в умовах повномасштабної війни — це системне питання, яке потребує зусиль з боку всіх учасників процесу

Український оборонно-промисловий комплекс сьогодні як ніколи відчуває нестачу фахівців і з роками ситуація буде лише гіршою, якщо нічого не робити у цьому напрямку — про це в коментарі Defense Express відзначив директор компанії "Атлон Авіа" Артем В’юнник.

"Питання фахівців — дуже серйозне і дуже комплексне. Ми зараз спостерігаємо, мабуть, катастрофічну ситуацію в цій галузі, тому що багато людей воює, багато людей виїхало, а потенціал інженерний, який ми маємо на сьогодні у вигляді студентів вищих навчальних закладів також втрачається. Навчання онлайн [в освітніх закладах] — це абсолютно неефективна історія, і на це також потрібно звернути увагу", — відзначає очільник української компанії.

Читайте також: Пентагон змінює підхід до забезпечення власної армії та союзників й це стосується усього, включно боєприпаси

Він акцентує, що ситуацію треба виправляти вже сьогодні, бо зрештою можемо зіштовхнутися з катастрофічною ситуацією, коли просто не зможемо знайти людей, які б хотіли працювати або були б щонайменше готові до цього: "Ми можемо купити все, що завгодно, можемо побудувати приміщення, викопати їх під землею, обладнати все це. Але якщо не буде людей, творчих, креативних і з освітою, які розуміють, як все працює, що робити; людей, які готові бути тут і працювати на наших підприємствах... На жаль, це знову профанація про розвиток ОПК".

В’юнник наголошує, що посилення нашого оборонно-промислового комплексу полягає в усіх аспектах: довгостроковому плануванні, захищеності приміщень і глобальної підтримки підприємств на рівні державної політики у сфері інженерної освіти.

"Це дуже важливо, це просто катастрофічно важливо для нашого майбутнього. Якщо нічого не зміниться і все буде так, як і сьогодні, то, я боюся, що ми через 3-5 років зіштовхнемося з дуже неприємною ситуацією"

Читайте також: В "Атлон Авіа" наголосили, що довгострокові контракти — важлива складова масштабування виробництва