xcounter
#

Як РФ своїми системами РЕБ може "спалити", що готує повторний "Київ за три дні" з Білорусі

64080
Як РФ своїми системами РЕБ може "спалити", що готує повторний "Київ за три дні" з Білорусі

Водночас ЗСУ готові давати відсіч ворогу на півночі України

Виявлення ознак підміни сигналу GPS на підробний (GPS-спуфінг) на півночі України може свідчити про підготовку наступу з боку Білорусі на Україну. Такий висновок зробили дослідники з моніторингової групи проекту "Беларускі Гаюн".

Так, ще на початку березня цього року дослідники виявили, що як мінімум з початку березня на території поблизу Національного аеропорту "Минск" (де, ймовірно, знаходився командний центр білоруського угруповання армії РФ) активно працювала система РЕБ, яка заважала роботі систем GPS/GLONASS.

Читайте також: У Білорусі помітили ешелон з артилерією та танками у 30 км від кордону з Україною

Водночас користувач Twitter John Wiseman, який активно спостерігав за GPS-перешкодами у всьому світі, нещодавно опублікував сайт з цими даними – з них "Беларускі Гаюн" зробив висновок, що ця система РЕБ на території Білорусі почала працювати щонайменше з 2022 року – а робота цієї РЕБ була зупинена після того, як ЗСУ почали контрнаступ на півночі України й російська армія була вимушена втікати з цього напрямку.

Таким чином, ознаки GPS-спуфінгу з боку Білорусі цілком можуть бути "індикатором" того, що з цього напрямку готується повторний наступ на територію України.

Разом з тим, раніше Defense Express розповідав про те, що ЗСУ готові зустрічати російську армію на півночі України і підготували для ворога комплексну систему вогневого ураження.

Читайте також: "Розвідник" ВКС РФ шукав цілі в Україні з повітряного простору Білорусі, винищувачі були напоготові