xcounter
#

"Розвідник" ВКС РФ шукав цілі в Україні з повітряного простору Білорусі, винищувачі були напоготові

13116
"Розвідник" ВКС РФ шукав цілі в Україні з повітряного простору Білорусі, винищувачі були напоготові

Загроза ракетних ударів з боку Білорусі зберігається

Моніторингова група "Беларускі Гаюн" провела аналіз вчорашньої активності російського "розвідника" та винищувачів – вперше з 4 квітня російський літак ДРЛВ А-50 разом з винищувачами "вишукував" цілі в Україні в небі над Білоруссю.

Так, вчора, 10 липня, о 22:50 літак ДРЛВ А-50 ВКС РФ злетів з військового аеродрому в Мачулищах, що в Білорусі. Всю ніч цей літак наматував кола від Барановичей до Слуцька, змінюючи висоти – час роботи цього літака у повітрі склав 6 годин 20 хвилин.

Читайте також: Стала відома кількість та райони, де рашистські AWACS А-50 баражують: на скільки вони бачать вглиб України
А-50 дрлв винищувач
Інфографіка від моніторингової групи "Беларускі Гаюн"

Крім "розвідника", протягом цього часу у повітря також підіймалися й винищувачі, що кружляли у парі з А-50. Згідно з інформацією "Беларускі Гаюн", винищувачі позмінно знаходилися в небі від одного до двох годин.

"Під час роботи пілоти винищувачів обговорювали з ДРЛВ видимість цілей для ударів по території України", – йдеться у повідомлення. Крім того, відомо, що після посадки А-50 було зафіксовано польот ще одного винищувача, що злетів з аеродрому в Барановичах о 5:40 і повернувся о 06:30.

Фахівці "Беларускі Гаюн" роблять припущення, що, ймовірно, робота винищувачів у парі з А-50 може стати щоденною практикою.

Читайте також: Яку радянську зброю для України може знайти Байден на Близькому Сході