xcounter
#

3-ий армійський корпус РФ фактично припинив існування, "частково мобілізованих" чекає теж саме

9460
Кинута рашистська БМП-2 із знаками розрізнення 3-го армійського корпусу, фото - "Реальная газета"
Кинута рашистська БМП-2 із знаками розрізнення 3-го армійського корпусу, фото - "Реальная газета"

Офіцери - "найслабша ланка" в армії РФ, і це ніяк не перекриє будь-яка маса "частково мобілізованих"

Наприкінці серпня 2022 року були перші повідомлення про те, що Росія перекидає на фронт свій новосформований 3-ий армійський корпус, який начебто був укомплектований новітньою технікою. Цей корпус представляв із себе по суті "півтори дивізії", на які ледь нашкребли 10-12 тисяч орків, що мали "затикати дірки" на фронті.

Минув лише місяць боїв, в ході яких ЗСУ активно наступали. І якраз сьогодні в своєму ранковому зведенні Генштаб зафіксував, що 3-ий АК "стерся в боях". Тому по суті припинив своє існування як організоване військове формування, і не може воювати проти ЗСУ.

Читайте також: Чи справді рашисти перегнали на фронт "індійські" Т-90S, і чи є "мангали" на цих танках

Чому так вийшло? Генштаб говорив про дві причини. Перша – застаріла техніка, яку ще й погано обслуговували. Друга – деморалізація особового складу, який зловживав алкоголем, не підкорявся командам та самовільно покидав позиції. Але тут варто додати й третю причину – дефективні з ніг до голови офіцери армії РФ, які не вміють ані навести лад з технікою, ані навести лад із особовим складом.

Таким дефективним скільки не дай "мобілізаційного ресурсу", їм все рівно не вистачатиме для створення боєздатних угрупувань, які можна посилати на фронт.

Перекидання ешелону танків, ймовірно, зі складу 3-го АК, серпень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Росіяни витратили 4 місяці на формування армійського корпусу чисельністю в 10-12 тисяч "багнетів", який "стерся" лише за 1 місяць боїв. І це чітко показує перспективу, яка чекає в Україні підрозділи із "частково мобілізованих": беремо їх фактичний строк підготовки, ділимо на 4 і отримуємо час, протягом якого ці підрозділи із "чмобіків" проіснують як організована сила на фронті. Далі – хто із "чмобіків" перетвориться на "200" та "300", а хто просто розбіжиться під ударами підрозділів ЗСУ.

Зараз дуже багато пішло відео про те, як наші війська тягнуть в тил трофейну техніку австралійськими "Бушмастерами" чи навіть бронетранспортерами. Це означає, що доволі часто "кадрові" підрозділи армії РФ доволі легко "сипляться" під ударами передових підрозділів ЗСУ, що йдуть в першому ешелоні наступу.

Боєприпаси, які кинула армія РФ при втечі з Харківщини, вересень 2022 року, фото - Ukraine Weapons Tracker

Так, армія РФ зразка вересня 2022 року ще здатна битись, просування вперед бійцям ЗСУ коштує значних жертв. Але рашисти зараз – аж ніяк не в тому стані, в якому вони були у березні 2022 року. Тоді війська РФ були здатні агресивно наступати на всіх напрямках дій. Рашисти йшли вперто до Херсону, не зважаючи на суттєві втрати від активної роботи наших Су-25 та Bayraktar TB2, а важкі бої за місто насправді йшли тиждень (щоб там не розповідала російська "чорна легенда"). Фінальний результат битви за Київ не був остаточно ясним до останніх днів березня.

А тепер "кадрові частини" армії РФ дійшли до такої стадії розгрому, що "дірки" у фронті на Сході їм доводиться закривати так званими "легіонами БАРС", набраними за "прихованою мобілізацією".

"Козачий" загін рашистів, задіяний для війни проти України, зображення з відкритих джерел

У серпні цього року Росія перекинула на фронт навіть чотири "козачі легіони" загальною чисельністю 5 тисяч осіб, які очевидно отримали техніку від розгромлених підрозділів "1-го та 2-го армійського корпусів". Ці "легіони" теж набирались за "прихованою мобілізацією", і схоже, що "козаки" виявились ще менш придатними для "затикання дір", аніж частини так званих "1-го та 2-го армійських корпусів".

Наш Генштаб говорить, що РФ вирішила перекинути на фронт залишки своїх військ із Сирії, і навіть "Росгвардію" із Сибіру, яка однак не здатна воювати навіть як "легка піхота". Сирія та Сибір – війська звідти везти далеко та довго, і тут може бути лише одне пояснення. Схоже, Кремль вважає ситуацію на фронті для себе настільки катастрофічною, що розуміє – використання "частково мобілізованих" в будь-якій кількості не дасть бажаного результату. Чисто через їхню дефективність.

Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: На мобілізацію у РФ почав кликати командир з позивним "Людоєд", який жаліється, що у нього залишилось лише 7 бійців