xcounter
#

Путін забирає свої війська із Сирії для "утилізації" на Сході України

8940
Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел
Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Окупанти в Сирії тримали відносно невелике угрупування в 4 тисячі "багнетів", їх в Україні чекає безславна смерть

Німецьке Deutsche Welle з посиланням на видання The Moscow Times заявляє, що Путін начебто віддав наказ перекинути російське угрупування військ в Сирії на Схід України. Кремль таким чином хоче отримати додаткові "багнети" для нової спроби повністю захопити Донбас.

DW стверджує, що рашисти в Сирії мають начебто аж 63 тисячі військовослужбовців, із яких половина – офіцери. Але схоже, що тут помилка в цифрах на порядок.

Читайте також: Росіяни перекинули берегові війська Балтфлоту для "утилізації" на Харківському напрямку
Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Довідник The Military Balance за 2021 рік стверджує, що російське угрупування в Сирії налічувало усього 4 тисячі військовослужбовців, зведених в одну піхотну бригаду та три механізовані батальйони.Заявлений перелік техніки та озброєння – близько 10 танків типу Т-72 та Т-90, близько 20 одиниць БТР-82А, невизначена кількість бронеавтомобілів типу "Тигр" і "Тайфун". Артилерія – 12 буксированих гаубиць 2A65 "Мста-Б", чотири РСЗО "Смерч". Засоби протиповітряної оборони – дивізіон комплексів "Панцирь", дивізіон ЗРК С-400.

Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Такий порядок цифр по угрупуванню рашистів у Сирії виглядає правдоподібно. Кремль волів воювати в Сирії "чужими руками", тому постачав військам режиму Башара Асада як архаїчні Т-62М, так і новітні Т-90, що активно застосовувались в боях проти сирійської опозиції.

А для обстрілів міст Сирії чи знищення опозиційних формувань рашисти воліли використовувати артилерію сирійської армії, яка має в своєму розпорядженні навіть гаубиці М-30 та МЛ-20 часів Другої світової війни.

Російський Т-90 в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Перший "дзвіночок" для угрупування рашистів у Сирії прозвучав 16 квітня 2022 року, коли стало відомо – через високі втрати в Україні Кремль вирішив не проводити ротацію своїх "сирійських" частин.

Наступний "дзвіночок" був 23 квітня, коли Туреччина заборонила через свій повітряний простір проліт у Сирію цивільним та військовим літакам РФ. Бо після цього рішення Анкари для росіян залишився лише один маршрут для забезпечення своїх військ у Сирії – через Каспійське море і лише повітряним транспортом.

Російські окупанти в Сирії, ілюстративне фото з відкритих джерел

Очевидно, в Кремлі після такого розцінили, що лише транспортними літаками "не витягнуть" логістику для 4-тисячного "сирійського" угрупування. Тому вирішили і ці війська "утилізувати" в боях проти ЗСУ на Сході України.

Читайте також: Росіяни перекинули морську піхоту із Каспійського моря для "утилізації" під Маріуполем