xcounter
#

3-ий армійський корпус фактично розвалився та не може виконувати завдання – Генштаб

4850
Російські окупанти, фото ілюстративне
Російські окупанти, фото ілюстративне

"Часткова мобілізація" на даному етапі не дозволяє навіть швидко поповнювати втрати "кадрових" частин армії РФ

В своєму зведенні на 6.00 ранку 4 жовтня 2022 року Генеральний штаб Збройних Сил України зазначив зокрема, що 3-ий армійський корпус ЗС РФ фактично розвалився, по суті припинив своє існування як організоване формування ворожих військ, тому не може виконувати завдання за призначенням.

Генштаб говорить про дві основні причини: підрозділи 3-го АК отримали переважно застарілу, а тому не придатну для виконання бойових завдань техніку; "приховано мобілізований" особовий склад підрозділів 3-го АК "відзначається" вкрай низькою дисципліною, тому регулярно зловживав алкоголем, доволі часто самовільно полишав свої позиції та відмовлявся виконувати накази командування.

Читайте також: Росіяни спробують ще раз застосувати БМПТ "Терминатор", але від провалу їх це все рівно не врятує

Але очевидно, що тут треба вписати й третю фактичну причину – офіцерський склад армії РФ відрізняється неймовірною дефектністю на всіх рівнях, тому не здатен організувати належне обслуговування техніки та відповідний вишкіл своїх підлеглих.

На дефектність мислення вищого офіцерського складу армії РФ вказує навіть те, який контингент вони перекидають як «підкріплення» в зону бойових дій на теренах України. Наш Генштаб вказує, що рашисти перекидають зокрема підрозділи "Росгвардії" із Сибіру. Хоча практика звільнення Харківщини показує, що насправді російські "росгвардійці" в реальній бойовій обстановці не здатні виконувати завдання навіть на рівні "легкої піхоти".

Кинута рашистська БМП-2 із знаками розрізнення 3-го армійського корпусу, фото - "Реальная газета"

Також в якості підкріплення росіяни вирішили перекинути свої підрозділи із Сирії. Це означає не тільки те, що Кремль по суті вирішив мінімізувати свою присутність в цьому регіоні. Але й те, що "часткова мобілізація" на даному етапі не дозволяє навіть швидко поповнювати втрати "кадрових" частин армії РФ.

Читайте також: Кремль сконцентрував мобілізацію на "російських" регіонах: замість якутів та калмиків на забій погнали росіян