xcounter
#

Росіяни спробують ще раз застосувати БМПТ "Терминатор", але від провалу їх це все рівно не врятує

12952
Ворожа БМПТ "Терминатор" під час навчань "Запад-2021", ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожа БМПТ "Терминатор" під час навчань "Запад-2021", ілюстративне фото з відкритих джерел

Армія РФ знову покладається на "чудо-зброю", бо явно не задоволена якістю "частково мобілізованих"

Одразу з декількох джерел Defense Express стало відомо про те, що російські окупаційні війська хочуть знову застосувати проти ЗСУ бойові машини підтримки танків "Терминатор", також відомі під позначенням БМПТ "Терминатор".

Орієнтовно, мова йде про кількість менше 10 одиниць, ймовірний напрямок застосування – Південь, для стримування контрнаступу частин Збройних Сил України. Не будемо виключати, що для доставки цих БМПТ до лінії фронту орки використали "Кримський міст" та залізницю в тимчасово окупованому півострові.

Читайте також: Рашисти настільки "вірили" в свої Т-90М "Прорыв", що і на ці танки варили "мангали" (фото)
Рашисти везуть залізницею БМПТ "Терминатор", квітень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Поки єдиний епізод застосування рашистських БМПТ "Терминатор" за весь час війни проти України відбувся 27 травня 2022 року – тоді орки за допомогою цих машин намагались штурмувати позиції наших військ біля Сєвєродонецька. Але невдало, окупанти були вимушені відступати під вогнем артилерії ЗСУ.

Показово, що до цього моменту росіяни цілих 2 місяці "катали" свої "Термінатори" вздовж різних ділянок фронту, але в цій ці БМПТ так і не вступали.

Колонна ворожих БМПТ "Терминатор" на Луганщині, травень 2022 року, зображення з відкритих джерел

Практика показала, що "Терминатор" в реальному бою менш ефективний, аніж навіть БМП-2. Є й "теоретична" частина – за попередні 20 років армія РФ так і не спромоглась створити цілісну концепцію застосування БМПТ в загальновійськовому бою. Були повідомлення, що після невдалої атаки під Сєвєродонецьком орки втратили пошкодженими декілька таких машин. Тому схоже, що попередні 4 місяці пішли на ремонт цих "Термінаторів", і їх зараз погнали на фронт одразу з цеху.

Такий "поспіх" армії РФ може мати цілком раціональне пояснення. Схоже, командування "кадрових" російських військ вкрай незадоволене якістю контингенту "частково мобілізованих". Тому, як завжди, намагається "переважити" всі свої недоліки за допомогою чергової сумнівної "чудо-зброї".

Ворожа БМПТ "Терминатор", ілюстративне фото довоєнних часів
Читайте також: Військовий експерт Саламаха пояснив, чому рашисти провалились зі своїми БМПТ "Терминатор" (відео)