xcounter
#

Кремль сконцентрував мобілізацію на "російських" регіонах: замість якутів та калмиків на забій погнали росіян

Мобілізація РФ більше направлена на самих росіян, як національність
Мобілізація РФ більше направлена на самих росіян, як національність
10041

Перші статистичні дані відносно кількості призваних за мобілізацією у РФ демонструють вкрай цікаву тенденцію

Поки у РФ продовжується так звана часткова мобілізація, вже з'являються перші статистичні дані від регіонів, які демонструють доволі нерівномірну картину.

Defense Express зібрав публічні дані з заяв публічних осіб на рівні керівництва місцевих влад. Загалом публічні дані вдалось знайти лише відносно двох десятків суб'єктів РФ з 85, де було повідомлено кількісні показники мобілізованих відповідно до планів.

Читайте також: Рашисти настільки "вірили" в свої Т-90М "Прорыв", що і на ці танки варили "мангали" (фото)

Також були підняті статистичні дані відносно чоловічого працездатного населення по кожному суб'єкту РФ, що можливо вважати найближчим еквівалентом до "мобілізаційного резерву". Різниця полягає у тому, що до чоловічої частини працездатного населення РФ за даними Ростату належать особи віком 16-59 років. Водночас мобілізації підлягають особи, орієнтовно від 18 до 50 років.

Мобілізація РФ

Але відносно мобілізації у РФ більш вважливо співвідношення цього параметру та плану мобілізації. Як виявилось, цей показник нерівномірний по РФ і різіні суб'єкти мають різну "квоту".

Наприклад, у Псковській області планується призвати 2-3 тисячі осіб при цьому чоловічого працездатного населення там 180 тисяч. Водночас у Комі з працездатним чоловічим населенням 246 тисяч призивають лише 1 тисячу осіб. Тобто співвідношення становить 1,38% та 0,41% відповідно.

У Ханти-Мансійському автономному окрузі, з 525 тисяч - 2,5 тисячі призовників - 0,48%. У Північній Осетії та Ямало-Ненецькому автономному окрузі по 0,51%.

Водночас традиційні "російські" за національністю регіони: Примор'я - 7,7 тисячі з 584 тисяч, або 1,32%. У Рязанській області з 312 тисяч працездатних чоловіків мають призвати 3000 осіб - 0,96%. Аналогічні показники у 0,8% стосуються Клужської, Курської та Свердловської областей, 0,7% в Іркутський, 0,65% у Вологодський, Карелія - 0,58%.

Мобілізація РФ

Також цікаво, що в Архангельській області (329 тисяч чоловічого працездатного населення) військовий комісар області 22 вересня повідомив, що під призов потрапить 2% від військовозобов'язаних, хоча так званий міністр оборони Шойгу оголосив параметр у 1%. Вже 29 вересня було повідомлено, що план з мобілізації виконано.

На фоні цього у Чувашії (352 176 чоловічого працездатного населення) голова республіки заявив, що буде мобілізовано "понад 300 осіб", тобто взагалі 0,09%. Хоча зазначимо, що цілком можлива обмовка, хоча жодне російське ЗМІ, включно з ТАСС, цю інформацію не виправило.

На фоні цього складається враження, що для "російських" за національним складом регіонів квота становить від 0,6 до 1,3% від працездатного чоловічого населення. А для регіонів з більшістю населення з інших народів 0,5% та менше.

Мобілізація РФ

Але виділяється Мурманськ (1 тисяча з 238 тисяч) - 0,42%, а також Бурятія: план на 4 тисяч осіб з 352 тисяч чоловічого працездатного населення - 1,41%, але відносно неї інформація не підтверджена офіційно.

На фоні цього вкрай важливо дочекатися появи повніших даних відносно інших регіонів РФ. Але поки "картина" вимальовується у бік спроб Кремля акцентуватись на "російських", а не національних суб'єктах.

Читайте також: У РФ вже почали задавати "незручні питання" - куди поділись 1,5 млн комплектів форми для мобілізованих
ТЕГИ Війна