xcounter
#

Знищити з HIMARS російський корабель, недолуга утилізація залишків Х-22 та як РФ "нищить" цілі збитими "Калібрами": події тижня війни від Defense Express

196151
Знищити з HIMARS російський корабель, недолуга утилізація залишків Х-22 та як РФ "нищить" цілі збитими "Калібрами": події тижня війни від Defense Express

РФ "знищила" боєприпаси до HIMARS "Калібрами", які збила українська ППО, ворог знайшов максимально недолугий спосіб, як "утилізувати" залишки своїх Х-22, влучити з HIMARS по російському кораблю – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

У Пентагоні дали оцінку використання ЗСУ втаємничених Phoenix Ghost

Пентагон офіційно дав оцінку використанню українськими військовими втаємничених дронів-камікадзе Phoenix Ghost. Варто нагадати, що у новому транші допомоги на 270 млн доларів, який був оголошений декілька днів тому і вже прямує до України, включено 580 цих баражуючих боєприпасів загальною вартістю у 95 млн доларів.

Читайте також: До України із Балкан прямує одразу батальйон "російських" Т-72А (відео)
Жодних достовірних даних щодо навіть вигляду Phoenix Ghost - немає
Жодних достовірних даних щодо навіть вигляду Phoenix Ghost - немає

"Українці чудово використовують систему Phoenix Ghost. Це дозволяє нам вийти та законтрактувати у виробників додаткові потужності. А з Phoenix Ghost ми можемо забезпечити стабільне постачання цього потенціалу, щоб забезпечити безперервне забезпечення ними Збройних Сил України", - цитує прес-служба Пентагону слова "високопоставленого представника міноборони США". Деталі – у нашому матеріалі.

РФ "знищила" боєприпаси до HIMARS "Калібрами", які збила українська ППО

Пропагандони РФ не полишають спроб знищити сучасне озброєння та боєприпаси, які Збройні Сили України отримають від союзників.

Так, у черговому зведенні міноборони РФ повідомило, що знищило "високоточною зброєю великої дальності морського базування" перевальну базу з боєприпасами до РСЗВ HIMARS, а також 155-мм снарядів до гаубиць М777.

Одна зі збитих рашистських ракет типу
Одна зі збитих рашистських ракет типу "Калібр", фото ілюстративне

Як запевняють у міноборони РФ, "перевальна база" ЗСУ була розташована у районі населеного пункту Богданівці Хмельницької області. Що фактично є черговою брехнею МО РФ. Чому саме – розповідаємо у нашому матеріалі.

"Якби ЗСУ мали ОТРК "Грім-2" з тисячею ракет, жодних бойових дій не було б"

Оперативно-тактичний комплекс "Грім-2" ("Сапсан") міг би стати для України справжньою "зброєю стримування", яка б могла дістати по багатьох військових об’єктах у РФ. Таку думку в ефірі програми "Час: Online" на "5 каналі" озвучив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За словами Ігната, маючи на озброєнні ОТРК "Грім-2" з дальністю до 500 км та тисячу ракет до нього, "жодних бойових дій не було б". Деталі – у матеріалі Defense Express.

Ворог знайшов максимально недолугий спосіб, як "утилізувати" залишки своїх Х-22

У вівторок зранку 26 липня 2022 року рашисти завдали масований ракетний удар по Одеській області в районі Затоки. Загалом було випущено 13 крилатих ракет – 5 ракет типу Х-59 та 8 крилатих ракет типу Х-22. Про це під час брифінгу розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій ігнат, пише "Інтерфакс-Україна".

Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів
Підготовка до вильоту ворожого Ту-22М3 з ракетами Х-22, ілюстративне фото довоєнних часів

На щастя, після цього ракетного удару обійшлось без значної кількості постраждалих. На цей час відомо лише про одну поранену в результаті атаки людину, що відмовилась від медичної допомоги. Тому про цей епізод можемо розмірковувати абстраговано.

Влучити з HIMARS по російському кораблю

Військові США оприлюднили відео другої вправи SINKEX у рамках міжнародних навчань Rim of The Pacific – 2022 (RIMPAC-2022), яка відбулася 22 липня у зоні дій Гавайських островів та проводилася спільно військовими США та Японії.

himars корабель рф
Списаний корабель відправився на дно Тихого океану

Так, під час навчань Сухопутні сили самооборони Японії випустили по кораблю протикорабельні ракети Type 12, тоді як Армія США – керовані ракети з високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS по морській цілі з суші. Деталі – у матеріалі Defense Express

.

Читайте також: Рашисти з Чорноморського флоту "засвітили", скільки разів били "Калібрами" по України (фото)