xcounter
#

Влучити з HIMARS по російському кораблю: у США протестували протикорабельні можливості системи

93811
Влучити з HIMARS по російському кораблю: у США протестували протикорабельні можливості системи

Поки японці били по кораблю протикорабельними ракетами, США вирішили подивитися, як із цією задачею впорається HIMARS

Військові США оприлюднили відео другої вправи SINKEX у рамках міжнародних навчань Rim of The Pacific – 2022 (RIMPAC-2022), яка відбулася 22 липня у зоні дій Гавайських островів та проводилася спільно військовими США та Японії, розповідають у виданні The War Zone.

У рамках багатопрофільної вправи SINKEX (потоплення бойового корабля, виведеного зі складу ВМС США) були задіяні повітряні, наземні та морські підрозділи збройних сил обох країн – під час вправи було потоплено списаний десантний корабель класу Austin, відомий як USS Denver (LPD-9), який знаходився приблизно у 50 милях (близько 80,5 км) від берега.

Читайте також: ЗСУ двома ракетами Harpoon розстріляли корабель ЧФ РФ – Bayraktar TB2 зняв безпорадність палубного ЗРК "Тор"

тихий океан списаний корабель
Списаний корабель відправився на дно Тихого океану

За словами американських військових, ці навчання у цілому мали укріпити навички тактики, наведення та бойової стрільби по надводній цілі.

Так, під час навчань Сухопутні сили самооборони Японії випустили по кораблю протикорабельні ракети Type 12, тоді як Армія США – керовані ракети з високомобільної артилерійської ракетної системи HIMARS по морській цілі з суші.

вмс сша винищувачі
Військові США та Японії тренувалися нищити корабель як з землі, так і з повітря і моря

З повітря F/A-18F Super Hornets ВМС США випустили по цілі протикорабельну ракету великої дальності, а гелікоптери AH-64 Apache Армії США обстріляли ціль ракетами класу "повітря-земля" та 30-мм гарматами. Крім того, також були протестовані й "розумні" бомби з комплектом Joint Direct Attack Munition (JDAM).

JDAM – комплект обладнання на основі технології GPS для переобладнання бомб в
JDAM – комплект обладнання на основі технології GPS для переобладнання бомб в "розумну" зброю

З моря ракетний есмінець ВМС США USS Chaffee (DDG 90) вистрілив з корабельної гармати Mark 45. У результаті спільних дій військових США та Японії корабель USS Denver відправився на дно Тихого океану.

Читайте також: Аналітики з’ясували, що саме рвануло на крейсері "Москва" після влучання "Нептуна" (фото та відео)