xcounter
#

США анонсували приємне підсилення для ЗСУ у новому оборонному пакеті – і це не тільки HIMARS

5119
США анонсували приємне підсилення для ЗСУ у новому оборонному пакеті – і це не тільки HIMARS

Більше РСЗВ, боєприпаси та БПЛА – у новому пакеті оборонної допомоги від США

Міністерство оборони США оголосило про черговий транш оборонної допомоги на суму 270 млн доларів, зокрема 175 млн – у рамках програми президентських повноважень, ще 95 млн – з фондів Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

Кошти, виділені у рамках президентських повноважень – це вже шістнадцятий транш у рамках цієї програми, який включає додаткову кількість систем озброєння та обладнання, яке ЗСУ вже ефективно використовують на полі бою.

Читайте також: Чи вдалося армії РФ знищити РСЗВ HIMARS та у чому полягають головні виклики, пов’язані з цією системою
РСЗВ HIMARS, фото ілюстративне
РСЗВ HIMARS, фото ілюстративне

Йдеться про чотири додаткові високомобільні артилерійські ракетні комплекси HIMARS та додаткові боєприпаси до них, чотири командно-штабні машини, 36 тисяч 105-мм боєприпасів, а також додаткове протитанкове озброєння, запчастини та інше обладнання.

Однак якщо про HIMARS вже було відомо заздалегідь, то цікавим пунктом є оборонна допомога, виділена у рамках не президентських повноважень, а USAI – тут повідомляється, що Міноборони США поставить Збройним Силам України "до 580 тактичних безпілотних літальних апаратів Phoenix Ghost".

Phoenix Ghost безпілотник баражуючий боєприпас
Як виглядає Phoenix Ghost поки широкому загалу не відомо

Про те, чим крутий цей дрон, Defense Express вже розповідав в окремій публікації. Але найважливіше те, що з цим пакетом оборонної допомоги таких БПЛА у ЗСУ стане набагато більше – раніше Пентагон анонсував, що вже виділив Україні 121 тактичну безпілотну повітряну систему Phoenix Ghost.

Читайте також: Дрон-камікадзе вдарив по нафтопереробному заводу РФ поблизу кордону України: модернізований PD-2 чи таємничий Phoenix Ghost (відео)