xcounter
#

Якби ЗСУ мали ОТРК "Грім-2" з тисячею ракет, жодних бойових дій не було б – речник Командування ПС ЗСУ

107673
Якби ЗСУ мали ОТРК "Грім-2" з тисячею ракет, жодних бойових дій не було б – речник Командування ПС ЗСУ

Така зброя з дальністю до 500 км могла б знищити російські аеродроми та "Іскандери"

Оперативно-тактичний комплекс "Грім-2" ("Сапсан") міг би стати для України справжньою "зброєю стримування", яка б могла дістати по багатьох військових об’єктах у РФ. Таку думку в ефірі програми "Час: Online" на "5 каналі" озвучив речник Командування Повітряних Сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За словами Ігната, маючи на озброєнні ОТРК "Грім-2" з дальністю до 500 км та тисячу ракет до нього, "жодних бойових дій не було б".

Читайте також: Рашисти ударили по Харкову "Іскандером", здатним ставити теплові пастки (фото)

З таким комплексом Збройні Сили України мали б "опцію" дістати як до аеродромів на території РФ, з яких злітали російські літаки, так і до російських комплексів "Іскандер", які здійснювали удари по території України.

Ігнат нагадує – попри готовність КБ "Південне" працювати з комплексом, програма не фінансувалася роками: "Я був на виставках численних особисто, які проводилися майже щороку, "Зброя та безпека", де власне макети цього комплексу возили, казали, ось є, ось ми можемо, треба фінансування, треба робити. Ну чомусь на цей проект, як говорять самі виробники, заводчани, фінансування не було".

отрк "іскандер"
Російський "Іскандер", фото ілюстративне

Раніше Defense Express розповідав, що саме ОТРК "Грім-2" разом із супутниками "Січ" та розвідувально-ударними безпілотниками Bayraktar TB2 могли б стати тією "тріадою", яка ефективно боролася б з російськими "Іскандерами".

Читайте також: Чому в України немає "Сапсана" та власного "Іскандера": болючі питання, на які треба мати відповіді