xcounter
#

РФ "знищила" боєприпаси до HIMARS "Калібрами", які збила українська ППО

262376
Пуск ракети "Калібр", фото ілюстративне
Пуск ракети "Калібр", фото ілюстративне

Черговий фейк російської пропаганди про знищену українську зброю

Пропагандони РФ не полишають спроб знищити сучасне озброєння та боєприпаси, які Збройні Сили України отримають від союзників.

Так, у черговому зведенні міноборони РФ повідомило, що знищило "високоточною зброєю великої дальності морського базування" перевальну базу з боєприпасами до РСЗВ HIMARS, а також 155-мм снарядів до гаубиць М777.

Читайте також: HIMARS з шаленою швидкістю пройшлися по складах боєприпасів армії РФ: скільки об’єктів знищено за місяць

Як запевняють у міноборони РФ, "перевальна база" ЗСУ була розташована у районі населеного пункту Богданівці Хмельницької області. Що фактично є черговою брехнею МО РФ.

Оскільки 24 липня Командування ПС ЗСУ повідомляло, що всі ракети типу "Калібр", випущені з акваторії Чорного моря у напрямку Хмельницької області, були знищені протиповітряною оборонною.
ракета
Одна зі збитих рашистських ракет типу "Калібр", фото ілюстративне

Три з них вдалося знищити зенітними ракетними підрозділами повітряного командування "Захід", згодом про четверту збиту ракету повідомило повітряне командування "Південь".

Раніше Defense Express розповідав про те, що російські пропагандисти планували знімати сюжет про "знищений" HIMARS у Білорусі й навіть хотіли притягти туди з РФ макет для зйомок.

Читайте також: Росіяни відвели до тимчасово окупованого Криму один із двох носіїв "Калібрів" (фото)