xcounter
#

Україна має бути готовою до вторгнення РФ в кожній області: Командувач ССО розповів, як будуть готувати українських партизанів

2823
Підготовкою майбутніх бійців Руху опору займаються досвідченні спеціалісти зі складу ССО ЗСУ / Фото: прес-служба ССО
Підготовкою майбутніх бійців Руху опору займаються досвідченні спеціалісти зі складу ССО ЗСУ / Фото: прес-служба ССО

В ССО ЗСУ планують підготувати сили спротиву на території всієї України

Окрім підготовки бійців Руху опору в окупованих територіях, Сили спеціальних операцій Збройних сил України планують створити аналогічні підрозділи по всій Україні.

Як зауважив командувач ССО генерал-майор Григорій Галаган в інтерв’ю Українському центру безпеки і співпраці, наразі в Україні майже 130 районів і відсутність загрози вторгнення та подальшої ескалації з боку РФ в кожному з них ніхто не гарантує.

Читайте також: Основи національного спротиву: ССО почали підготовку бійців для Руху опору

"Ми повинні бути готові, в кожній області. В тих, які не є окупованими та в тих, які знаходяться під окупацією", - наголосив він.

ТРо ЗСУ
Навчання територіальної оборони в Харкові

Для вирішення цих завдань, спецпризначенці організовують як власне ланки Руху опору, так і забезпечують проведення необхідних заходів та соцзахист людей, які беруть у ньому участь. Адже, ці завдання, згідно з новим законом (підписаний Президентом 29 липня цього року), належать ССО ЗСУ, для чого власне їх чисельність буде збільшена на 1 тисячу осіб.

ССО ЗСУ
Спецпризначенці зі складу 3-го окремого полку спеціального призначення ССО ЗСУ

"Питання організації спротиву там (тимчасово окупованих територіях) — це важливий момент і важливий аспект нашої діяльності. І на Сили спеціальних операцій ця функція покладена, а якщо вона покладена, то ми повинні робити це в правовому полі. Все законодавчо, будуть прописані положення про рух опору", - зауважив генерал-майор Григорій Галаган.

ССО ЗСУ
"Коли працює Рух опору — це робота підготовлених профі, які знають свою справу і діють в найнеочікуванішому місці для ворога на окупованій ним території" / Фото: прес-служба ССО

Також він додав, що спеціалісти ССО беруть участь й в національному вихованні. Зокрема, спецпризначенці проводять певні заходи та заняття з молоддю та територіальною обороною.

"І в нас в планах і далі розвиток. Зараз вже говоримо про якийсь ліцей, чи коледж з нахилом до Сил спеціальних операцій. Тому ми в цьому напрямку будемо рухатись і виявляти свою активну позицію", - відзначив командувач ССО.

ССО ЗСУ
Підготовка бійців Руху опору на базі ССО ЗСУ / Фото: прес-служба ССО

Нагадаємо, 29 липня цього року Президент України Володимир Зеленський під час відзначення 5-ої річниці утворення Сил спеціальних операцій України, підписав закон "Про основи національного спротиву", яким передбачається створення сил Руху опору на основі ССО ЗСУ.

ССО ЗСУ
Президент України під час урочистостей з відзначення Дня Сил спеціальних операцій

Згідно з законом, Рух опору має такі завдання: підготовка громадян до опору агресору, перешкоджання діям сил противника, участь у проведенні спеціальних операцій.

Залученим до Руху опору особам з боку держави гарантується соціальний та правовий захист. При цьому, спеціальні заходи безпеки відносно осіб, залучених до Руху опору, а також членів їх сімей, можуть виконувати безпосередньо Сили спеціальних операцій.

Читайте також: На тлі нового законопроекту: На Харківщині показали чим збираються озброювати підрозділи тероборони (фото)