xcounter
#

Основи національного спротиву: ССО почали підготовку бійців для Руху опору

4302
Для підготовки Руху опору чисельність ССО буде збільшена на 1 тисячу осіб
Для підготовки Руху опору чисельність ССО буде збільшена на 1 тисячу осіб

Бійці Руху опору матимуть такий же статус та захист від держави, як і професійні солдати Сил спеціальних операцій

Прес-служба Командування Сил Спеціальних Операцій на своїй сторінці у Facebook виклала повідомлення, яке свідчить: в Україні стартувала підготовка бійців Руху опору, котрі відповідно закону "Про основи національного спротиву" будуть захищати нашу державу на окупованих РФ територіях.

Читайте також: РФ пересадить своїх морпіхів в окупованому Криму на БМП-3Ф, Україна має доопрацювати "морський" БТР-4

Із фото до цього допису можемо зробити припущення, що бійці наших ССО саме відпрацьовують методику дій в тилу противника на наших окупованих територіях за умови, що постачання ресурсів для дій – не буде регулярним.

Ну і також – що бійці наших Сил спеціальних операцій самі вчаться, як готувати для дій в тилу противника "універсальних солдатів", що у "мирному" житті можуть мати різний "бекграунд" - "це абсолютно звичайні люди, в яких ніщо не видає справжнього фахівця. Ці люди можуть бути різних професій: від вчителя до металурга, від бібліотекаря до "силовика". І в цьому велика перевага такого виду протидії".

Бійці Сил спеціальних операцій готуються до "нальоту" в тил противника

Слід відзначити, що прес-служба Командування ССО вперше публічно оголосила про початок підготовки бійців для Руху опору після того, як Президент України Володимир Зеленський 29 липня цього року підписав закон "Про основи національного спротиву", саме під час відзначення 5-ої річниці утворення Сил спеціальних операцій.

І тут варто окремо розкрити, що саме передбачає закон "Про основи національного спротиву", в площині створення сил Руху опору на основі Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Бійці Сил спеціальних операцій беруть на абордаж корабель "умовного противника" під час навчань "Сі Бриз-2021"

Зокрема, як визначає текст цього Закону України, Рух опору має такі завдання: підготовка громадян до опору агресору, перешкоджання діям сил противника, участь у проведенні спеціальних операцій.

Організація, планування та підготовка Руху опору виконуються у мирний час та особливий період. Активація дій Руху опору – відбувається із настанням особливого періоду, на території України, яку захопив противник під час збройної агресії проти нашої держави.

Українські спецпризначенці готуються до висадки в тилу "умовного противника" на конвертоплані Bell V-22 Армії США

Провідна роль в організації та підтримці Руху опору належить Силам спеціальних операцій Збройних Сил України, для чого власне чисельність ССО буде збільшена на 1 тисячу осі.

При цьому, за рішенням Головнокомандувача ЗСУ, для виконання задач Руху опору можуть залучатись "інші сили і засоби сил безпеки та сил оборони за узгодженням з керівниками органів управління відповідних сил безпеки та сил оборони".

На фото - бійці 73 морського центру СпП ім кошового отамана Антіна Головатого освоюють бронеавтомобілі "Хаммер"

Залученим до Руху опору особам держава гарантує соціальний та правовий захист.

Водночас – за потреби, ССО можуть виконувати спеціальні заходи безпеки відносно осіб, залучених до Руху опору, і також – членів їх сімей.

Сили спеціальних операцій України та бійці Руху опору готові приборкати будь-яку стихію, фото - прес-служба 73 морського центру СпП ім кошового отамана Антіна Головатого
Читайте також: Автобан як злітна смуга: наші Повітряні Сили можуть "позичити" в США досвід "польового" розгортання ударних літаків