xcounter
#

РФ пересадить своїх морпіхів в окупованому Криму на БМП-3Ф, Україна має доопрацювати "морський" БТР-4

6780
Росіяни вважають, що такі машини дорівнюють танкам за вогневою міццю
Росіяни вважають, що такі машини дорівнюють танкам за вогневою міццю

"Пілотний" батальйонний комплект таких машин отримає 810 бригада морської піхоти. Якщо їх наміри увінчаються успіхом, російські окупанти в Криму зможуть висаджуватись вплав, без заходу своїх десантних кораблів на узбережжя противника. Оборонна промисловість України має на таку загрозу створити адекватну відповідь

Російські окупанти проводять переозброєння своїх частин, які вони розмістили в захопленому Криму. Видання "Известия" пише, що Міноборони РФ прийняло рішення переозброїти морську піхоту свого Чорноморського флоту на бойові машини БМП-3Ф.

Для початку, 810 бригада морської піхоти Чорноморського флоту РФ має отримати перший батальйонний комплект цих машин БМП-3Ф.

Читайте також: Маневри "Запад-2021": нові хитрощі Росії у підготовці до бліцкригу проти НАТО та України
Бойові машини БМП-3Ф мають зараз лише морські піхотинці Тихоокеанського флоту РФ

Як підкреслюють "Известия", 810 бригаду морської піхоти ЧФ РФ брала участь в захопленні нашого Криму в 2014 році. Зараз частини цієї бригади регулярно виконують завдання в інтересах Кремля у Сирії, ну і в минулому році саме 810 бригада проводила тестову експлуатацію БМП-3Ф.

Коли точно стартує "пересадка" на БМП-3Ф – поки що невідомо, "Известия" зазначають, що строк переходу на ці машини буде прямо залежати від темпів виконання державного оборонного замовлення.

Інфографіка "Известий", яка розкриває ТТХ і особливості БМП-3Ф

Автори "Известий" пишуть, що поява на озброєнні БМП-3Ф радикально посилить можливості "чорних беретів" - себто морської піхоти в окупованому Криму, і так стверджувати вони мають наступні підстави.

У російських морських піхотинців на озброєнні були танки ПТ-76, але така техніка стала морально застарілою. На заміну прийшли БМП-2, які виявились однак заслабкими для вогневої підтримки бійців морської піхоти.

БТР-82 морської піхоти ВМФ РФ, фото ілюстративне

Зараз основу парку бронетехніки морської піхоти ВМФ РФ складають колісні БТР-82 і танки Т-72Б3, але для застосування такої техніки російські десантні кораблі мають впритул підходити до узбережжя противника.

Ну а якщо російські "чорні берети" в окупованому Криму таки "пересядуть" на БМП-3Ф, десантним кораблям Чорноморського флоту РФ не потрібно буде підходити впритул до узбережжя противника (в нашому випадку – до чорноморського побережжя України).

Десантні кораблі ЧФ РФ мають впритул підходити до узбережжя для висадки десанту, і це їх робить вразливими для усіх видів ракетної та артилерійської зброї

Власне, головна відмінність БМП-3Ф від базової "сухопутної" машини БМП-3 – краща адаптованість для подолання водних перешкод, відтак - можливість висаджуватись "наплав" із борта десантного корабля Для цього на БМП-3Ф встановлений зокрема висувний "шноркель".

Озброєння складається із 100-мм гармати та 30-мм гармати, і такий набір озброєння дозволяє уражати важкоброньовані цілі, живу силу в укріпленнях та за стінами споруд.

Подача боєкомплекту на БМП-3Ф, фото ілюстративне

Навіть якщо відкинути усю браваду російських пропагандистів та журналістів, майбутня поява БМП-3Ф на озброєнні Чорноморського флоту РФ ставить серйозний виклик для оборонної промисловості України.

БТР-4 у "морській" версії

Бо тут питання можна поставити так – що "морська" версія наших БТР-4 навряд чи зможе перевищувати бойові можливості російських БМП-3Ф, головним чином – по ходовій частині та набору озброєння.

Відповідно – варто посилити вимоги до тих амфібійних машин, які мають стати на озброєння частин морської піхоти ВМС України. Бо нашій країні потрібна техніка, що здатна скласти реальну альтернативу потенціалу ворога.

"Сухопутна" бронемашина "Козак" на озброєнні Морської піхоти ВМС України
Читайте також: Росія готується відбивати напад з Афганістану: деталі навчань, оцінка сил і наслідків