xcounter
#

На тлі нового законопроекту: На Харківщині показали чим збираються озброювати підрозділи тероборони (фото)

6296
Інструкторсько-методичний збір з питань організації та розвитку системи територіальної оборони України на Чугуївському військовому аеродромі 25 травня 2021 року
Інструкторсько-методичний збір з питань організації та розвитку системи територіальної оборони України на Чугуївському військовому аеродромі 25 травня 2021 року

На Чугуївському військовому аеродромі відбувся показ нових зразків озброєння та амуніції, якими планують озброювати територіальну оборону України

Загалом, в рамках завершення практичної фази навчань на Харківщині (почалася 12 травня ц.р.) й проведенню підсумкового інструкторсько-методичного збору з питань організації та розвитку системи територіальної оборони, було представлено понад два десятки зразків військової техніки, озброєння та спорядження.

Серед презентованих зразків можна було побачити як досить прості речи українського виробництва (форма, елементи захисту тощо) так і високотехнологічні зразки озброєння (новітні ПТРК "Корсар" та "Стугна-П" від ДККБ "Луч").

Читайте також: ​На Сумщині тероборона протистояла гібридній атаці, на Харківшині та Чернігівщині також готуються (відео)
ПТРК
На показі були представлені відомі українські ПТРК "Корсар" та "Стугна-П" й напівавтоматичні снайперські гвинтівки під патрон за стандартом НАТО 7,62х51 від української компанії UKROP UAR-10

Також значна увага була приділена засобам нічного бачення та легким безпілотним літальним апаратам, які дозволяють значно розширити можливості та обізнаність "легких" підрозділів під час ймовірного загострення протистояння з військами РФ на Сході України.

Тероборона
Підрозділи Тероборони також оснастять тепловізорами та легкими розвідувальними БПЛА

Було представлене й легке артилерійське озброєння, у вигляді мінометів виробництва КВП "Українська бронетехніка" - УПІК-82 та МП-60. Варто додати, що на відміну від багатьох представлених зразків, 60-мм міномет вже зараз активно використовувався під час недавніх навчань.

міномети
Міномети УПІК-82 (калібр 82 мм) та МП-60 (калібр 60 мм) виготовляють на приватному КПВ "Українська бронетехніка"

Цікаво, що на тлі масштабних травневих навчань підрозділів територіальної оборони на сході країни (в Харківський, Чернігівський та Сумський областях), у вівторок, 25 травня ц.р. на розгляд Верховної Ради України було подано два президентських законопроекти.

МП-60
Легкі міномети МП-60 активно використалися під час цього місячних навчань підрозділів тероборони на Сході України

Власне обидва вони пов'язані з ініціативою збільшенням сил тероборони України.

"Законопроектом (5558) пропонується на законодавчому рівні збільшити чисельність Збройних Сил України на 11 000 військовослужбовців для забезпечення функціонування окремого роду сил Збройних Сил України – Сил територіальної оборони, а також подальшої розбудови системи руху опору", - пояснюється в пункті "Загальна характеристика і основні положення законопроекту".

ЗСУ
Новітні зразки амуніції від українських виробників

Своєю чергою, цей законопроект розроблений в рамках іншого - щодо збільшення чисельності Збройних Сил України у зв’язку із прийняттям

Закону України "Про основи національного спротиву" для формування органів управління, військових частин та підрозділів територіальної оборони і руху опору.

Читайте також: ЗСУ кардинально змінюють Територіальну оборону: реальні задачі у сучасній війні (відео)