xcounter
#

У міноборони Німеччині оцінили реальні сценарії російського наступу та назвали строки

У міноборони Німеччині оцінили реальні сценарії російського наступу та назвали строки
4467

Обидва сценарії торкаються білоруського напряму, який має стати ключовим у будь-якому випадку

Міноборони Німеччини звісно доволі щільно слідкує та відстежує військові плани РФ та вважає, що Кремль готує новий масштабний наступ. Зміст відповідної аналітичної доповіді став відомий німецькому виданню Neue Zürcher Zeitung. Відповідно до неї новий масштабний наступ може статися у квітні й може розвиватися за двома варіантами.

Перший сценарій передбачає різке загострення на кордоні з Білоруссю, але без участі білоруської армії чи армії РФ з її території. Це буде публічна, максимально правдоподібна демонстрація наміру атакувати з півночі.

Читайте також: Який залп із "Калібрів", Х-101 та інших ракет рашисти можуть випустити по Україні під час наступної атаки
армія білорусі

У Берліні не очікують реального використання збройних сил Білорусі проти України. Але саме загроза зумовить необхідність ЗСУ посилити прикриття кордону. Це призведе до відведення частини сил зі східного напряму, чим і скористається РФ для наступу на Донбасі.

Другий сценарій торкається ситуації, коли наступ здійснюється одночасно з північного та східного напряму. В цій ситуації білоруським військам буде наказано атакувати Київ, а російські будуть атакувати на всіх інших напрямах. Ключовим завданням для армії РФ за цим планом є перерізання логістичного сполучення з Польщею ударом з півночі, а також просування на півдні з метою виходу до Придністров'я.

Але така масштабна задача потребує від Москви загальної мобілізації, що є "доволі малоймовірним сценарієм через внутрішньополітичні причини".

чмобіки

З боку Defense Express зазначимо, що перший сценарій з демонстрацією загрози дійсно вбачається найбільш реалістичним. Справа в тому, що вірогідність нової атаки з Білорусі ніколи не буде нульовою до перемоги України. Вона може збільшуватись, або зменшуватись, але все одно залишається можливою. Але нагнітання "загрози удару з Білорусі" вже прослідковується значний час шляхом інформаційних закидів, мовляв "завтра-післязавтра буде напад".

Така ситуація вже змушує ЗСУ тримати сили для прикриття кордону. Але проблема в тому, що будь-яка демонстрація намірів, яка навіть і планувалась виключно, як демонстрація, може перетворитися у реальні бойові дії.

Відносно другого сценарію, то фактично він копіює план РФ, які вони намагались виконати на початку вторгнення, але з ширшим залученням північного напряму та ударом вздовж кордону з Польщею. У Берліні його відкидають з логічною аргументацією, що для цього у Кремля немає відповідних сил.

білорусь артилерія

Проте у міноброни Великої Британії вважають, що запасів артилерійських боєприпасів у РФ вже не вистачає для проведення будь-якої широкомасштабної наступальної операції.

Але зазначимо, що для обох цих оцінок може використовуватись військовий, а не політичний підхід, який зараз домінує у Москві. Аналогічні оцінки відносно сил РФ, які необхідні для повномасштабного вторгнення вже стали "пасткою" 24 лютого.

Читайте також: Рашисти до смішного "радикально" вирішили одну з проблем у своєму модернізованому автоматі "Калашнікова" АК-12