xcounter
#

РФ вже перекинула понад 10 військових ешелонів до Білорусі: де розміщує та які сили

5104
РФ зганяє до Білорусі доволі вагомі сили
РФ зганяє до Білорусі доволі вагомі сили

Defense Express провів локалізацію підрозділів армії РФ, які розгортаються на полігонах у Білорусі

У Білорусі продовжується розгортання так званого "спільного угрупування" армій РФ та Білорусі, яке розпочалось у середині жовтня.

З цього часу офіційний Мінськ регулярно сповіщає про надходження російських регулярних військ до країни, публікуючи численні фотографії, як рашистів зустрічають з хлібом-сіллю.

Читайте також: Нічна атака іранськими дронами з Криму: збито майже два десятки, помічено "молодшу" версію "Герань-1"
армія рф білорусь

З огляду на цю інформацію, дані від спільноти "Беларускі Гаюн", а також масиву інформації з власних джерела у Білорусі, Defense Express провів локалізацію підрозділів армії РФ, які перекинули за останній час, мова йде про понад 10 ешелонів з військами.

Зафіксоване перекидання значної частини підрозділів 2-ої мотострілецької дивізії 1-ої танкової армії Західного військового округу, які розвантажитися на станціях "Полонка", Брестська область, "Лосвідо" та "Заслоново" у Вітебській області.

Місцем розміщення наразі визначено відповідно: 230-й загальновійськовий полігон (орієнтовно до 1500 особового складу), полігон 103-ої повітряно-десантної бригади збройних сил Білорусі (орієнтовно до 1000 особового складу) та 19-ої окремої механізованої бригади (орієнтовно до 500 особового складу).

Водночас це лише частина сил, які РФ планує перекинути до Білорусі, бо загальна кількість особового складу рашиських військ має скласти дев'ять тисяч осіб.

Конфігурація розміщення поки виглядає, як посилення угрупування одночасно на двох напрямах: на південно-західному та північно-східному, але всі вони фактично знаходяться на одній осі Брест-Вітебськ. А відстань становить близько 500 км, що відповідає дальності стандартного маршу.

Варто нагадати, що Генштаб ЗСУ вже повідомив, що існує реальна загроза відновлення РФ бойових дій безпосередньо з території Білорусі, а метою удару може бути блокування транспортного коридору з Польщі. Також армія Білорусі вже нанесла тактичний знак на свою техніку у вигляді трикутника з двійкою.

тактичний знак білорусь
Читайте також: Рашисти намагаються переконати себе, що Т-62М – це "чудо-зброя" для "чмобіків"