xcounter
#

До Білорусі рашистів вже звозять у товарних вагонах і перекидають понтони: Генштаб ЗСУ попереджає про реальність загрози

У Білорусі рашистів зустрічають з "хлібом-сіллю"
У Білорусі рашистів зустрічають з "хлібом-сіллю"
15958

Перекидання армії РФ до Білорусі проходить доволі активними темпами, а зафіксована техніка залишає доволі мало варіантів відповіді на питання навіщо

РФ продовжують звозити до Білорусі нові сили й здійснюють це доволі активно, про що говорить постійний потік повідомлень від Мінська. Наприклад, вчора було оприлюднено відео з прибуттям 1-го мотострілецького полку 2-ої мотострілецької дивізії, більш відомої, як "Таманська".

Зокрема міноборони Білорусі опублікувало ряд світлин з черговою зустріччю підрозділів збройних сил РФ для перекидання яких вже застосовуються товарні вагони.

Читайте також: Польща настільки хоче посилити свою розвідку, що вирішила не чекати "контрактних" безпілотників MQ-9 Reaper
армія рф білорусь

Також була продемонстрована техніка з якою прибув неназваний підрозділ. На платформах розміщені засоби для подолання водних перешкод: понтони та механізовані мости. Такий набір засобів навряд говорить про "оборонні" наміри посилення угрупування такими засобами, які зараз вважаються відносно дефіцитними в армії РФ через вдалі дії ЗСУ.

армія рф білорусь

Водночас і Генштаб ЗСУ вже прямо заявив, що "загроза відновлення збройними силами РФ наступу на північному фронті зростає". Але напрям удару на цей раз може бути не на Київ, а на захід України з метою виходу та блокування транспортного коридору з Польщі.

Саме таку інформацію озвучив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗС України бригадний генерал Олексій Громов. Який також зазначив, що у Білорусі продовжується розгортання авіаційного угрупування. А сам Мінськ проводить підготовку до прихованої мобілізації.

армія білорусі

"У разі прийняття противником рішення щодо відкриття так званого другого фронту, а саме ведення наступальних дій з республіки Білорусь, ми будемо готові до адекватної відповіді", - повідомив Олексій Громов.

Водночас, якщо намір противника саме такий удар з перерізання логістичних шляхів за якими йде допомога союзників, то це передбачає дії, особливо на початковому етапі у складній заболоченій місцевості, з великою кількістю водних перешкод, а також обмеженими транспортними шляхами у напрямі "північ-південь".

Маємо також нагадати, що Мінськ вже повідомив кількісний показник сил армії РФ, яка прибуває до Білорусі. Мова йде про 9 тисяч особового складу, 170 танків, понад 200 бойових машин та понад 100 одиниць артилерійського великокаліберного озброєння. Це фактично подвоїть сухопутні війська самої Білорусі, які налічують 10,7 тисячі осіб.

армія білорусі

Про те яку армію має Лукашенко Defense Express детально розписав ще до рашиського вторгнення у грудні 2021 року, коли був не виключений варіант, що у вторгненні будуть брати участь і збройні сили Білорусі.

Читайте також: ​Збираємо для 5-го окремого штурмового полку