xcounter
#

Польща настільки хоче посилити свою розвідку, що вирішила не чекати "контрактних" безпілотників MQ-9 Reaper

17165
MQ-9A Reaper
MQ-9A Reaper

Польща продовжує шаленими темпами посилювати своє військо

Польща вирішила, що їй терміново треба посилитися американським розвідувально-ударним безпілотником MQ-9A Reaper, тому вирішила орендувати цей БПЛА.

Про підписання договору оренди повідомив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак. Він назвав оренду безпілотників "ще однією інвестицією у безпеку Польщі" та "проміжним рішенням" – поляки будуть орендувати безпілотник до того часу, поки не отримають вже власний.

Читайте також: Неприємні новини для цілей MQ-9 Reaper: цей безпілотник зможе "ловити" цілі на вдвічі більшій відстані

Таким чином, Польща продовжує активно посилювати своє військо як на землі, так і в повітрі. Водночас про плани закупівлі Польщею американських розвідувально-ударних БПЛА видання Reuters повідомляло ще у середині березня цього року.

MQ-9 Reaper
MQ-9 Reaper, фото ілюстративне

Тоді на фоні повномасштабного вторгнення РФ в Україну офіційний представник Агенції озброєнь міноборони Польщі підполковник Кшиштоф Платек заявив, що країна планує терміново закупити безпілотні авіаційні комплекси MQ-9 Reaper.

Тоді йшлося про поставку "декількох комплектів", які Польща сподівалася отримати до кінця цього року. Втім – з огляду на термінове рішення про оренду БПЛА – ймовірно, ці терміни могли трохи "посунутися" на наступний рік.

Читайте також: Польща планує отримати корейські аналоги HIMARS вже у 2023 році: стали відомі подробиці масштабного контракту на K239 Chunmoo