xcounter
#

Неприємні новини для цілей MQ-9 Reaper: цей безпілотник зможе "ловити" цілі на вдвічі більшій відстані

17994
Пуск ракети Hellfire з БПЛА MQ-9 Reaper
Пуск ракети Hellfire з БПЛА MQ-9 Reaper

MQ-9 Reaper з вдвічі більшою кількістю ракет, що може бити по цілях на щонайменше вдвічі більші кількості – цікаве посилення цього безпілотника

Командно-випробувальний центр резерву ПС Нацгвардії США (далі – AATC) провів випробування нової версії ракети AGM-114 Hellfire модифікованої для ураження цілей на більших дальностях. Про це розповідає видання The War Zone.

Так, відомо, що під час випробувань безпілотник MQ-9 Reaper запустив удосконалену ракету AGM-114R-4 під час навчань Valiant Shield у червні цього року.

Читайте також: Норвегія передає Україні високоточні ракети Hellfire, бійці ЗСУ вже навчені та готові до їх використання

Стверджується, що ця ракета може долати орієнтовно у три рази більші відстані, якщо порівнювати з попередніми модифікаціями ракети Hellfire. Втім, у випадку з MQ-9 Reaper поки що йдеться по "подвоєння дальності дії", що має дати безпілотнику "здатність боротися з загрозами, зберігаючи безпечну дистанцію".

Функція "ввалити щонайменше на вдвічі більшу відстань" для безпілотника MQ-9 має бути надважливою, бо значно підвищить його живучість під час "полювання" та ударів по важливих цілях – тим паче, що останнім часом у ПС США говорять про скорочення операцій MQ-9 Reaper саме через його вразливість "у конфліктах високого рівня".

Безпілотник MQ-9 Reaper отримав вдвічі більше ракет Hellfire
Безпілотник MQ-9 Reaper отримав вдвічі більше ракет Hellfire

Щодо безпосередньо ракети варто зауважити таке – наразі дальність пуску ракет Hellfire з безпілотника MQ-9 Reaper становить від 8 до 11 км, тобто навіть у випадку подвоєння цієї цифри БПЛА зможе бити на 16-22 км, у випадку втричі більшої дальності – на 24-33 км.

Крім того, тут варто згадати, що ще у 2020 році Повітряні сили США протестували MQ-9 Reaper, який отримав рекордну кількість ракет AGM-114 Hellfire – вісім одиниць, що у поєднанні зі збільшеною дальністю має стати цікавим аргументом на полі бою.

Читайте також: Нищити рашистів ракетами Hellfire з безпілотника: ЗСУ невдовзі можуть отримати таку можливість