xcounter
#

Нищити рашистів ракетами Hellfire з безпілотника: ЗСУ невдовзі можуть отримати таку можливість

17818
MQ-1C Grey Eagle
MQ-1C Grey Eagle

Україна може отримати дійсно потужне підсилення, яке допоможе як у розвідці, так і у знищенні цілей

Адміністрація Байдена планує продати Україні чотири безпілотники MQ-1C Grey Eagle від компанії General Atomics, які можуть бути озброєні ракетами Hellfire – про це повідомляє Reuters з посиланням на три власних джерела.

Читайте також: Ударний безпілотник MQ-1C Grey Eagles може отримати мультипаливний двигун

Втім, як зазначають у виданні, ситуація з цими БПЛА поки що неоднозначна – Конгрес все ще може заблокувати продаж цих безпілотників Україні.

Так, якщо угоді дадуть "зелене світло", Україна отримає БПЛА, який може перебувати у повітрі понад 30 годин, збирати величезні обсяги даних та нести до восьми потужних ракет Hellfire.

Зазначається, що Адміністрація Джо Байдена планує найближчими днями повідомити Конгрес про потенційний продаж Україні безпілотників MQ-1C Grey Eagle з подальшим публічним оголошенням про угоду.

У випадку, якщо угоду схвалять, то українські оператори зможуть швидко опанувати ці безпілотники – попри те, що система навчання на MQ-1C Grey Eagle розрахована на місяці, останніми тижнями був запропонований умовний план навчання досвідчених українських операторів, розрахований на тижні, а не місяці.

Нагадаємо, вчора, 1 червня, Пентагон розкрив зміст чергового пакету військової допомоги для ЗСУ у розмірі 700 млн доларів. Саме у цьому пакеті передбачено передача ракетних комплексів M142 HIMARS, але у нього увійшли й інші вкрай цікаві позиції.

Читайте також: Bayraktar TB2 може отримати потужного побратима з США, Україна веде перемовини з виробником MQ-9 Reaper – Forbes