xcounter
#

Ударний безпілотник MQ-1C Grey Eagles може отримати мультипаливний двигун

1335
Ударний безпілотник MQ-1C Grey Eagles може отримати мультипаливний двигун

У США намагаються розв’язати проблему палива для безпілотників, які працюють на віддалених базах

Дослідницька лабораторія армії США уклала чотирирічний контракт з Університетом Іллінойсу вартістю 8 мільйонів доларів на допомогу у розробці нових технологій для дизельних двигунів.

Йдеться про двигуни, призначені для використання на безпілотних літальних апаратах, зокрема на MQ-1C Grey Eagles. Згідно із задумом дослідників, оновлені двигуни мають працювати "на будь-якому виді палива".

Читайте також: "Безпілотний винищувач": MQ-9 Reaper знищив ціль ракетою "повітря-повітря"
Беспилотник
Цей безпілотник може отримати нові можливості

Річ у тім, що Армія та ВПС США часто використовують ударні та розвідувальні безпілотники на віддалених військових базах, де можуть бути труднощі з постачанням різних видів палива. Мультипаливні двигуни дозволять розв’язати цю проблему, оскільки зможуть працювати на тому виді палива, яке є на базі.

Загалом у рамках угоди дослідники Університету Іллінойсу мають розробити нову систему запалювання, яка зможе забезпечити ефективний запуск двигуна.

Також в Університеті планують дослідити хімічний склад палива та допоміжні технології, які зроблять запалювання двигуна більш надійним.

Наразі спеціалісти Університету вивчають можливість доповнення системи запалювання для перспективного двигуна технологією, аналогічною свічкам розжарення у дизельних двигунах, які полегшують запуск у холодну пору року.

Передбачається, що при використанні палива з випаровуваністю, недостатньою для самозаймання при стисканні, система зі свічками розжарювання буде забезпечувати додатковий нагрів робочої зони двигуна. Розробку нового мультипаливного двигуна для безпілотників планується завершити протягом чотирьох років.

"За допомогою нових рішень військові зможуть зменшити витрати на логістику, пов’язані з транспортуванням та зберіганням палива для військових операцій за кордоном. Замість цього армія зможе перетворювати біомасу, таку як дрова, у придатне для використання палива, й мати можливість його використовувати за потреби. Або ж використовувати інше паливо, характеристики якого відрізняються від реактивного палива у Сполучених Штатах", – кажуть в Службі.

Читайте також: Контракт є, але "Анки" нема: Туніс не зміг заплатити за турецькі безпілотники