xcounter
#

У Білорусі оголосили розмір додаткового контингенту з РФ - сухопутні війська країни фактично збільшаться вдвічі

2759
Армія Білорусі вже нанесла на свою техніку новий тактичний знак
Армія Білорусі вже нанесла на свою техніку новий тактичний знак

РФ перекидає до Білорусі сили, які еквіваленті двом мотострілецьким бригадам та одному танковому полку

Міноборони Білорусі під час брифінгу для аташе повідомили про прибуття додаткових російських військ до країни.

У доволі характерному для Мінська стилі, який є повною копією Кремлівської риторики, абсолютно всі сусіди країни виявились поганими. Польща - розбудовує власне військо і готується до війни, нібито, протягом 3-10 років, у країнах Балтії готуються до розгортання додаткових сил НАТО, яке мріє захопити Білорусь, та взагалі стали притулком для уряду у вигнанні. Щодо України, то далі цитата начальника департаменту міжнародного військового співробітництва Валерія Ревенко:

Читайте також: Ракети "Скад": чи зможе РФ витягнути їх зі зберігання для ракетних ударів по Україні

Т-72

"Не можуть не викликати занепокоєння формування значного угрупування і його залучення до охорони кордонів. Це викликало масштабні провокації, зокрема із застосуванням вогнепального озброєння та порушення кордонів БПЛА, розповсюдження інформації відносно агресивних дій та намірів збройних сил Білорусі", - промовив білоруський військовий, який також додав, що на боці України воюють підрозділи на кшталт "Погоня" та "Полк Калиновського".

Звісно про те, що Білорусь стала для РФ плацдармом для вторгнення, а її інфраструктура використовується для ударів по містах України, у Мінську чомусь не згадали. Але повідомили про розмір угрупування рашистів, які увійдуть до так званого спільного угрупування військ.

армія білорусі

Мова йде про одне "механізоване з'єднання", яке включає: 9 тисяч особового складу, 170 танків, понад 200 бойових машин та понад 100 одиниць артилерійського великокаліберного озброєння. Також раніше повідомлялось про прибуття авіаційної компоненти, розмір якої не був оголошений, але на авіабазі під Мінськом здійснили посадку перші МіГ-31.

Зазначимо, що перераховані сили РФ у кількості особового складу лише трохи менші сухопутним військам самої Білорусі, які налічують 10,7 тисячі осіб (за Military Balance 2021).Фактично мова йде про перекидання РФ до Білорусі сили майже еквівалентні двом мотострілецьким бригадам та танковому полку. Зазначимо, що в одній ОМСбр РФ має понад 4000 осіб, 41 танк, 120 БМП, 36 САУ та 18 РСЗВ, а у танковому полку 93 штатних танки.

Читайте також: ЗСУ як приклад наймасштабнішої трансформації з часів Другої світової війни: Резніков підбив підсумки шести "Рамштайнів"