xcounter
#

РФ перекидає у Білорусь залишки "елітної" Таманської дивізії з під Москви для "спеціальних завдань" (оновлено)

6537
У Білорусі рашистів зустрічають з "хлібом-сіллю"
У Білорусі рашистів зустрічають з "хлібом-сіллю"

Таманська дивізія РФ була якісно пошматована ЗСУ ще у березні-квітні і схоже готується до другого заходу

До Білорусі продовжують прибувати ешелони з підрозділами армії РФ з військами, які утворюють так зване "спільне угрупування військ". За офіційною інформацією від міноборони Білорусі мова йде про 9 тисяч військових.

Також відомство опублікувало відео з зустрічі рашистів, яких білоруси зустрічають з "хлібом-сіллю". На ньому особа, яка представилась начальником ешелону, полковником Павлікіним (Павликин), заявила, що прибув 1-й мотострілецький полк для виконання "спеціальних завдань". Також він кинув фразу, що "відпрацює кусок хліба".

Читайте також: Франція починає виробляти новітні Exocet MM40 Block 3c, але темпи поставок аж ніяк не вражають

Зазначимо, що в армії РФ є єдиний 1-ий мотострілецький полк і він відноситься до 2-ої мотострілецької дивізії, більш відомої, як "Таманська". Це фактично "придворна частина" та елітне" з'єднання збройних сил РФ, яке дислокується під Москвою.

Саме ця дивізія діяла на Харківському напрямі та під Черніговом у напрямі Києва, де зазнала суттєвих втрат. В тому числі ЗСУ доволі якісно "прорідили" й 1-ий мотострілецький полк, ліквідувавши у першій половині квітня навіть його командира - Деніса Межуєва.

Зазначимо, що зустрічали рашистів один з підрозділів повітряно-десантних військ збройних сил Білорусі, які є найбільш боєготовими підрозділами країни.

Оновлено:

За інформацією отриманою Defense Express від власних джерел у Білорусі, вивантаження особового складу відбулось на залізничній станції "Лосвіда" поблизу населенного пункту Саўчонкі Вітебської області. У цьому районі знаходиться полігон 103-ої повітряно-десантної бригади збройних сил Білорусі.

Читайте також: Що чекає людей на окупованих територіях через ведення Кремлем воєнного стану та про спеціальний light-режим по всій РФ