xcounter
#

Решіток уже недостатньо, російські танкісти шукають новий спосіб захисту від наших Bayraktar TB2

19946
РФ вимушена шукати "партизанські засоби" захисту своїх танків на тлі хронічного дефіциту ресурсів
РФ вимушена шукати "партизанські засоби" захисту своїх танків на тлі хронічного дефіциту ресурсів

На цей раз російські військові вирішили – потрібно в склад танкових колон включати БМП-2 та МТ-ЛБ, на броні яких сидітимуть оператори ПЗРК

Армія РФ методично працює над тим, як забезпечити бойові порядки своїх військ ефективними засобами ППО, які зможуть уражати БПЛА противника. Тут мова зокрема про наші Bayraktar TB2.

Defense Express розповідав, що у квітні 2021 року зенітні підрозділи 1 танкової армії Західного військового округу, війська якого "націлені" на Україну, почали отримувати новітні зенітно-ракетні комплекси "Тор-М2".

Читайте також: Поки проходять навчання "Запад-2021": Україна посилює кордон з Білоруссю, вилучено закладку вибухівки (відео)
Росіяни стверджують, що вдосконалений "Тор-2М" може уражати одразу чотири цілі, у той час як базова версія ЗРК "Тор" - лише одну

В теорії, ці російські ЗРК здатні діяти ефективно проти того ж Bayraktar TB2, але для досягнення ефекту потрібне і кількісне насичення бойових порядків військ такими зенітними комплексами: за штатом, в складі ППО дивізії має бути п’ять батарей "Тор-М2", в складі бригади – чотири батареї таких ЗРК.

Очевидно, що ресурси РФ – обмежені, тому ЗРК "Тор-М2" для прикриття своїх бойових порядків не вистачило на всі ті частини, що призначені діяти проти України.

Західний військовий округ РФ - єдиний, що має в своєму складі цілу танкову армію, тому ЗВО - у пріоритеті при поставках нової техніки у війська

Тут ми маємо на увазі приклад, коли танкісти армійського корпусу берегової оборони Чорноморського флоту в липні 2021 року "відзначились" тим, що наварювали на дахи своїх Т-72Б3 імпровізовані решітки.

Призначення цих решіток – протистояти уражаючій дії бойовх частин протитанкових ракет Javelin та боєприпасів із складу комплексу Bayraktar TB2.

Танкісти берегової оборони Чорноморського флоту РФ в окупованому Криму біля свого Т-72Б3 із навареними решітками на башті танку, липень 2021 року

Але схоже, російські стратеги допускають – для ведення "великої війни" проти України не просто доведеться перекидати танкові частини навіть із Сибіру, при веденні "великої війни" проти України танкові частини із Сибіру не вдасться прикрити ефективною "зенітною парасолькою".

Тому потрібно вигадувати "партизанські" методи протиповітряної оборони.

Армія РФ виконує стрільбу із ПЗРК "Игла", фото ілюстративне

Прес-служба Міноборони РФ сьогодні розповіла, що танкові підрозділи Центрального військового округу відпрацювали такий формат оборони від можливої атаки дронів противника.

В склад та ар’єргард танкової колони були включені БМП-2 та МТ-ЛБ, на броні яких розмістились оператори ПЗРК "Игла". Завдання просте та зрозуміле – оператори ПЗРК "Игла" мають збивати БПЛА противника в зоні своєї візуальної видимості.

БМП-2 армії РФ на марші, фото ілюстративне

За сценарієм навчань, по дронам противника також стріляли автоматичні гармати БМП-2. Звісно, що по результатам навчань російські військові збили усі дрони "умовного противника".

Хоча такий результат цілком можна поставити під сумнів. Комплекси Bayraktar TB2 можуть уражати цілі на відстані до 15 кілометрів, а ПЗРК "Игла" - на відстані лише 6 кілометрів.

Україна планує втричі збільшити флот своїх безпілотників Bayraktar TB2, і це створює додаткову загрозу для армії РФ
Читайте також: Україна може потроїти флот своїх Bayraktar TB2: Залужний розповів про плани щодо закупівлі турецьких БПЛА