xcounter
#

Україна може потроїти флот своїх Bayraktar TB2: Залужний розповів про плани щодо закупівлі турецьких БПЛА

3302
Один з "морських" українських Bayraktar TB2
Один з "морських" українських Bayraktar TB2

Утім, за словами Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, закупівля безпілотників Bayraktar TB2 – це насправді лише половина справи

Міністерство оборони України протягом 2021-2022 років планує придбати ще чотири комплекси турецьких ударно-розвідувальних безпілотних авіаційних комплексів Bayraktar TB2. Таку інформацію в інтерв’ю східноєвропейському бюро видання Report озвучив Головнокомандувач ЗСУ генерал-лейтенант Валерій Залужний.

Bayraktar TB2
Перші шість Bayraktar TB2 та три станції управління для ПС ЗСУ

"У 2021-22 роках планується закупити ще чотири таких комплекси для потреб Збройних Сил. Крім того, в майбутньому ми плануємо включити в наш арсенал такі вітчизняні безпілотні літальні апарати", – зазначає Залужний.

Читайте також: Bayraktar TB2 Збройних Сил України відзняв унікальні кадри: показуємо парад з іншого ракурсу
Bayraktar TB2
Один з Bayraktar TB2 військово-морських сил України

Таким чином, Україна може отримати ще 24 ударно-розвідувальних безпілотників турецького виробництва. Головнокомандувач ЗСУ зазначає, що наразі в арсеналі ЗСУ (у ПС та ВМСУ) – два комплекси турецьких безпілотників Bayraktar TB2 (12 літаків). Отже, вже протягом наступних років Україна може потроїти флот своїх Bayraktar TB2.

Разом з тим, Головнокомандувач ЗСУ відмічає, що закупівля та озброєння безпілотниками Bayraktar TB2 – це лише половина справи.

Так, на думку Залужного, Україні наразі не вистачає досвіду, який, наприклад, отримав Азербайджан під час війни у Нагірному Карабаху, щоб ефективно використовувати власні Bayraktar TB2.

Bayraktar TB2
Bayraktar TB2 на параді на честь 30-ї річниці Незалежності України

"По-перше, нам треба навчитися ефективно з ними працювати. По-друге, нам треба знати тактику їх застосування. Ми повинні комплексно підійти до цього питання. Недостатньо просто придбати Bayraktar TB2. Зараз ми вчимося користуватися цією технікою. Якщо чесно, було б зручніше, якби ми мали досвід Азербайджану. Я визнаю, на жаль, що ми мало що знаємо з цього досвіду", – зазначає Головнокомандувач ЗСУ.

Читайте також: Долетить до Донбасу: у Росії оцінюють загрозу від нового турецького ударного БпЛА Bayraktar Akinci