xcounter
#

Рашисти "закамуфлювали" ніс та корму на фрегатах та корветах з "Калібрами"

3978
Рашистські фрегати проекту 11356 з елементами камуфляжу в акваторії Новоросійська, 26 червня 2023 року, джерело – twitter-профіль MT_Anderson
Рашистські фрегати проекту 11356 з елементами камуфляжу в акваторії Новоросійська, 26 червня 2023 року, джерело – twitter-профіль MT_Anderson

Показово, що до такого камуфляжу окупанти вдаються в тиловій для себе базі в Новоросійську

Тиждень назад стало відомо, що російські окупанти нанесли камуфляжний окрас "в проекції збоку" на корму та ніс одного із своїх фрегатів проекту 11356, що може брати на борт до 8 ракет типу "Калибр", ймовірно це був корабель "Адмирал Эссен".

Тепер же, за тиждень потому, рашисти нанесли такий же камуфляжний окрас на ще один фрегат проекту 11356, та на два ракетні корвети проекту 21631 "Буян-М", кожен з яких також може брати на борт по вісім "Калібрів". Про це свідчать супутникові знімки у відкритому доступі, які опублікував OSINT-аналітик MT Anderson, і котрі оформивв інфографіку H I Sutton, також OSINT-аналітик, що спеціалізується на військово-морських питаннях.

Читайте також: Авіація РФ провела вкрай дивні навчання над Чорним морем з відбиття атаки НАТО
Елементи камуфляжу на фрегатах проекту 11356 та корветах проекту 21631 "Буян-М", інфографіка від H I Sutton

Показово, що такий камуфляж окупанти нанесли на ракетоносні кораблі, що станом на 26 червня 2023 року були розміщені взагалі в "тиловій" для Чорноморського флоту РФ базі в Новоросійську. Хоча якщо зважати на це, що цей камуфляж виявився помітним навіть на супутникових знімках, то цілком ймовірно, що він буде помітним і для оптико-електронних станцій, за допомогою яких ймовірно можуть управлятись наші катери-камікадзе.

Схоже, окупанти наносять цей окрас із розрахунку на те, що ракетні фрегати та корвети з "Калібрами" будуть все ж регулярно "кочувати" між Новоросійськом і тимчасово окупованим Кримом, через що ризик нової атаки від ЗСУ на кораблі ЧФ РФ для ворога є достатньо високим. І на цьому тлі росіяни продовжують думати, що якщо вони на своїх корветах та фрегатах замалюють ніс та корму, то наші катери-камікадзе цього не "помітять".

Фрегат проекту 11356 з елементами камуфляжу в акваторії тимчасово окупованого Севастополя, 19 червня 2023 року, джерело – twitter-профіль MT_Anderson

Раніше Defense Express розповідав про плани рашистів розмістити в тимчасово окупованому Маріуполі базу "Азовського військово-морського району", ядром якого мають стати три ракетні корвети "Каракурт", що також можуть нести крилаті ракети "Калибр".

Читайте також: Коли дійсно потрібен генератор бавовни з дальністю 1000 км: як розміщені Ту-22М3 у Моздоку