xcounter
#

Кораблі з "Калібрами" окупантів почали "кочувати" між Кримом та Новоросійськом (фото)

3399
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел
Завантаження ракет "Калибр" на підводний човен рашистів, фото з відкритих джерел

Це показує зокрема наскільки складним завданням тепер є "дістати" такі кораблі

OSINT-аналітик MT_Anderson в своєму профілі Twitter виклав супутниковий знімок, за яким на ранок 19 червня в акваторії тимчасово окупованого Севастополя були розміщені лише три потенційні носії крилатих ракет "Калибр" - один фрегат проекту 11356 та два підводні човни типу "Варшавянка".

Водночас, за даними ВМС України, того дні у відкритому морі на позиції для запуску крилатих ракет був лише один носій "Калібрів" - підводний човен того ж типу "Варшавянка", що може взяти на борт залп до чотирьох КР. З чого можна зробити висновок, що російські окупанти запустили "човниковий рух" своїх ракетоносних кораблів між Севастополем і Новоросійськом, який з недавнього часу почав використовуватись як "резервна база" для носіїв КР "Калибр".

Читайте також: Британський міністр заявив, що РФ має в 1,5 рази менше Ту-22М3 і Ту-95МС, аніж раніше було "на папері"
Акваторія тимчасово окупованого Севастополя станом на 19 червня 2023 року, джерело - MT_Anderson

Тим більш, тут ми можемо згадати супутникові знімки, які публікував той же MT_Anderson, за якими, наприклад, станом на 15 червня 2023 року в акваторії тимчасово окупованого Севастополя були лише два потенційні носії КР "Калібр" - підводні човни проекту "Варшавянка"

Ну і також – знімок за 9 червня 2023 року, за яким в акваторії бази в Новоросійську були одночасно зосереджені одразу два фрегати проекту 11356, два ракетні корвети проекту 21631 "Буян-М" і три підводні човни проекту "Варшавянка", тобто майже усі носії ракет "Калибр" в строю ЧФ РФ, що зараз знаходяться в акваторії Чорного моря.

Окрім того, що тепер в рашистів виникла можливість запускати "Калібри" з Новоросійська, це означає також, що окупанти посилюють заходи безпеки для своїх ракетоносних кораблів. А це в свою чергу означає, що "дістати" та знищити ці кораблі ворога тепер стає завданням складнішим.

Акваторія рашистської бази в Новоросійську, 9 червня 2023 року, джерело - MT_Anderson
Читайте також: Рашисти кидають на захист бази в Севастополі більше бойових дельфінів, бояться українських водолазів в Криму