xcounter
#

Супутник показав, що рашисти тепер можуть пускати "Калібри" з Новоросійська (фото)

4318
Пуск ворожої ракети "Калибр", фото ілюстративне
Пуск ворожої ракети "Калибр", фото ілюстративне

Цей виклик доведеться враховувати при очищенні Криму та Чорного моря від російських окупантів

Коли 16 червня 2023 року була чергова масована ракетна атака по Києву, під час якої агресор запустив шість "Кинжалів" та шість "Калібрів", то від Повітряних Сил було також попередження про ще один пуск ракет "Калибр" з напрямку Новоросійська, котре потім однак не підтвердилось.

Але загроза того, що росіяни можуть обрати саме Новоросійськ як новий позиційний район для ракетних атак по Україні, щоб убезпечити свої ракетні кораблі – насправді уже існує. І про це свідчать деякі супутникові знімки, які опинились у відкритому доступі.

Читайте також: Як багато "Калібрів" може РФ зробити за місяць, порівняно з Х-101, і чим там справа лише в електроніці
Акваторія рашистської бази в Новоросійську, 9 червня 2023 року, джерело - MT_Anderson

Наприклад, OSINT-аналітик MT_Anderson в своєму Twitter виклав супутниковий знімок рашистської бази в Новоросійську за 9 червня 2023 року, з якого випливає, що в тому пункті на той момент були розміщені одночасно два фрегати проекту 11356, три ракетні корвети проекту 21631 "Буян-М" та три підводні човни проекту 636.6.

І тут мова по суті про усі надводні та більшу половину підводних носіїв крилатих ракет "Калибр", які по факту має РФ в акваторії Чорного моря. Про всяк випадок окремо нагадаємо, що один фрегат, один ракетний корвет та дві субмарини зі складу ЧФ РФ ще до повномасштабного вторгнення "застрягли" біля Сирії, та не змогли пройти назад до тимчасово окупованого Криму.

Акваторія тимчасово окупованого Севастополя станом на 15 червня 2023 року, джерело - MT_Anderson

На підтвердження цієї тенденції, тобто що рашисти стали частіше відтягувати свої ракетоносні кораблі саме до Новоросійська, можемо взяти й супутникові знімоки акваторії тимчасово окупованого Севастополя за 15 червня 2023 року, які опублікував той же MT_Anderson.

Парадоксальним чином на цих знімках відсутні усі два фрегати проекту 11356, усі три ракетні корвети проекту 21631 "Буян-М", і видно лише дві субмарини типу "Варшавянка". І це при тому, що того ж 15 червня 2023 року ВМС України повідомляли про вихід у море лише двох рашистських кораблів-носіїв "Калібрів".

Акваторія тимчасово окупованого Севастополя станом на 15 червня 2023 року, джерело - MT_Anderson

З цього логічно зробити висновок, і що у цей день більшість своїх ракетоносних кораблів росіяни відтягнули до Новоросійська, і що практика розміщення найбільш цінний плаводиниць саме у цій віддаленій базі стала регулярною. Тому цей виклик доведеться враховувати при очищенні Криму та Чорного моря від російських окупантів.

Читайте також: Рашисти, крім "Земледелия", пустили в хід для мінування свої УМЗ, і ЗСУ вже відправляють ці машини в пекло