xcounter
#

Британський міністр заявив, що РФ має в 1,5 рази менше Ту-22М3 і Ту-95МС, аніж раніше було "на папері"

6102
Російські бомбардувальники типу Ту-22М3 на летовищі "Шайковка", фото з відкритих джерел
Російські бомбардувальники типу Ту-22М3 на летовищі "Шайковка", фото з відкритих джерел

Це своїм чином впливає на можливості росіян бити по ракетами по Україні, і заодно погрожувати НАТО ядерною зброєю

Портал UK Defense Journal пише, що міністр з питань збройних сил Джейс Хіппі надіслав листа главі Спеціального комітету з питань оборони британського парламенту Тобіасу Еллвуду, в якому описав зокрема стан флоту стратегічних бомбардувальників "ВКС РФ".

Там зокрема йдеться, що зараз дальня авіація РФ має строю близько 80 літаків, переважно типів Ту-95МС і Ту-22М3. І також там Джеймс Хіппі вказав, що росіяни зараз мають орієнтовно по "близько 10" літаків типів Ту-160 та МиГ-31К, і що рашисти також мають плани "модернізувати або добудувати кілька наявних планерів Ту-160".

Читайте також: Супутник показав, що рашисти тепер можуть пускати "Калібри" з Новоросійська (фото)
Викатка із заводського цеху рашистського Ту-160, виготовленого із "заготовок" часів СРСР, 30 грудня 2022 року, зображення з відкритих джерел

Також він не виключив, що у росіян може бути суттєвий прогрес по створенню перспективного стратегічного бомбардувальника проекту ПАК ДА, але при цьому варто робити поправку на те, що будь-які економічні складнощі суттєво гальмують подібні проекти.

Наведені вище дані з листа британського міністра Хіппі важливі хоча б тому, що дозволяють стверджувати таке – по факту, рашисти мають в 1,5 рази менше стратегічних бомбардувальників типів Ту-22М3 і Ту-95МС, аніж вважалось раніше.

Досі існуючий лише "на папері" після 10 років робіт рашистський ПАК ДА, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Бо за довідковими даними було прийнято вважати, що дальня авіація "ВКС РФ" має в своєму розпорядженні аж 60 літаків Ту-22М3 і 60 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС, тобто загалом 120 "бортів". А тут міністр британських збройних сил говорить, що фактично є флот лише у 80 "бортів", рівень технічної готовності якого є невідомим.

Оцінку в "близько 10" для Ту-160 і МиГ-31К можна вважати відносно точною, якщо опиратись на раніше відомі оціночні цифри в 16 літаків типів Ту-160 і Ту-160М, і 10-12 літаків типу МиГ-31К. Ну а фактично зафіксоване скорочення потенціалу стратегічної авіації РФ відповідно впливає на можливості нашого ворога і бити по ракетами по Україні, і заодно погрожувати НАТО ядерною зброєю.

Раніше Defense Express писав про те, що супутник показав, чому РФ рідко підіймає в повітря Ту-160 для ударів по Україні.

Російські бомбардувальники типу Ту-22М3 на летовищі "Шайковка", фото з відкритих джерел

Читайте також: Наша ППО за 1,5 доби знищила ще два Ка-52, чому це важливо для контрнаступу ЗСУ