xcounter
#

Наша ППО за 1,5 доби знищила ще два Ка-52, чому це важливо для контрнаступу ЗСУ

10082
Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел

Цей позитивний здобуток ще необхідно перевести в необхідну систематичність

Повітряні Сили звітують, що за добу 17 червня та початок доби 18 червня сили протиповітряної оборони знищили два російські ударні вертольоти Ка-52, чотири дрони-камікадзе Shahed-136/131 та один "Ланцет". Ну і також – сім розвідувальних безпілотників типів "Орлан-10", "Орлан-30", "Zala" та "Supercam". Загалом за півтори доби – 2 вертольоти та 12 дронів.

Особливу увагу тут варто звернути на деталь про два знищені Ка-52 за півтори доби, бо це може вказувати на кілька позитивних деталей, важливих для розвитку контрнаступу ЗСУ.

Читайте також: Супутник показав, що рашисти тепер можуть пускати "Калібри" з Новоросійська (фото)

За тиждень активних боїв наші захисники знищили одразу чотири Ка-52. І це може свідчити, що уже напрацьовані як мінімум деякі "наброски" до тактики, як "діставати" й збивати рашистські гелікоптери, що намагаються діяти на максимальній дистанції відстрілу керованих ракет (тобто до 10 км) і так уникати зони дії нашої ППО.

Якщо мінімум один Ка-52 було знищено вночі, це підтверджує факт, що російські окупанти намагаються бити зі своїх вертольотів по нашим військам, але й показує також, що ЗСУ схоже мають певні попередні напрацювання, як і цій загрозі можна протидіяти. А чим менше у рашистів можливості "безпечно" застосовувати свою армійську авіацію, тим більше можливостей відкривається для ЗСУ, для стрімкішого просування вперед під час контрнаступу.

Втім, ці позитивні здобутки ще буде необхідно перевести в регулярну систематичність, завдяки якій зокрема число збитих вертольотів росіян стане суттєво більшим за 302 одиниці.

Ворожі Ка-52 під час війни проти України, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: Росіяни поставили рідкісний ЗРК С-350, щоб прикривати Путіна на ПМЕФ-2023 (фото)