xcounter
#

Рашисти притягли під Бахмут найпотужнішу артилерію, але ключовий фактор у боєприпасах

2С4 "Тюльпан"
2С4 "Тюльпан"
53265

Для штурму Бахмута та Соледара ворог стягнув 12 дивізіонів ствольної та реактивної артилерії включно з 240-мм мінометами "Тюльпан"

Бахмут та Соледар залишається основним напрямом, де армія РФ веде найбільш активні наступальні дії зосередившись на "артилерійсько-піхотному" наступі. Як пише один з учасників спільноти "Інформаційний Спротив" Костянтин Машовець, зараз ворог зосередив на цій ділянці фронту від 12 дивізіонів ствольної та реактивної артилерії.

При цьому мова йде про артсистеми зі складу окремих артилерійських бригад, тобто артилерію великих калібрів. Зокрема, 152-мм модернізовані САУ 2С19М2 "Мста-С" та 2С5 "Гиацинт-С", 220-мм РСЗВ "Ураган" та важкі 240-мм самохідні міномети 2С4 "Тюльпан".

Читайте також: США передали Україні спеціальні "імітатори РЛС": супер-рішення, щоб дурити рашситів

артилерія РФ
Для армії РФ концентрація артилерійського вогню стала основним елементом забезпечення наступу

На додачу до цього - окремі вогневі батареї з 82- та 120-мм мінометами. А враховуючи прибуття на цю ділянку підрозділів 31-ої окремої десантно-штурмової бригади та 76-ої десантно-штурмової дивізії, до них також додались їх штатні 120-мм "Нона-С".

Така кількість артилерії, разом із постійними піхотними атаками - продовження тактики, яку армія РФ реалізувала під час захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська. Але є вкрай важлива умова, яка відрізняє ці дві наступальні операції ворога. Якщо у червні ворог міг дозволити витрачати фактично нерегламентовану кількість боєприпасів, то тепер, як пише оглядач, в армії РФ введено доволі жорсткі нормативи добового споживання снарядів - 22-24 постріли на добу.

артилерія рф

Ці норми діють для всіх російських артилерійських підрозділів, тому для досягнення необхідної щільності вогню командування перекидає наявні запаси боєприпасів на окремі ділянки.

Але ЗСУ мають високоточні далекобійні засоби ураження та відпрацьовану систему з ефективним випалюванням складів та перевалочних пунктів боєприпасів ворога. Як пише Костянтин Машовець: "ситуація зі снарядами та артилерійськими боєприпасами у противника цілком може набути надалі драматичного характеру".

артилерія рф

Також таке перетасовування наявних боєприпасів у армії РФ означає те, що багато інших ділянок залишаються на "голодному пайку" щодо снарядів і це відкриває доволі широке вікно можливостей.

Зазначимо, що на доволі значні проблеми із забезпеченням армії РФ боєприпасами на глобальному рівні вказує одразу цілий ряд офіційних повідомлень та деяких фактів. Зокрема:

Звісно це не означає те, що артилерійські боєприпаси у РФ завершаться через "два-три тижні максимум", але певна тенденція намічається та може мати ключове значення на перебіг бойових дій.

Читайте також: Новий пакет зброї від США на 275 млн доларів затверджено та оголошено перелік