xcounter
#

РФ вкрай швидко випалює свої запаси боєприпасів, промисловість не встигає за витратами - розвідка США

4788
Для РФ масований артвогонь залишається єдиним засобом просування
Для РФ масований артвогонь залишається єдиним засобом просування

У розвідці США прямо заявили, що витрата боєприпасів та їх рівень поповнення є аномальним

Витрата боєприпасів РФ на полі бою перевищує можливості російської оборонної промисловості їх виробляти та утримувати поточні запаси. Більше того, розрив між витратою та виробництвом доволі серйозний і став несподіванкою для розвідки США.

Про це, під час безпекового форуму Reagan National Defense Forum 2022 повідомила очільниця національної розвідки Евріл Гейнс (Avril Haines). Зазначимо, що у її порядкуванні всі розвідки США, включно з ЦРУ та АНБ. На питання, наскільки швидко РФ витрачає боєприпаси вона відповіла наступне: "я не можу публічно називати цифри. Але доволі швидко. Я маю на увазі те, що це вкрай незвичайно. Ми вважаємо, що вони не здатні самостійно виробляти той об'єм, який вони витрачають на цьому етапі".

Читайте також: Як Excalibur Army модернізує Т-72 для ЗСУ: очікується майже сотня таких машин (відео)

мста рф

Водночас, для розуміння масштабів, відповідно до повідомлень Пентагону, станом на листопадРФ витрачала приблизно 20 тисяч боєприпасів на добу.

Ця ситуація вже змусила Кремль намагатися імпортувати боєприпаси. Зокрема певні домовленості все ж таки були досягнуті з КНДР. Як повідомила Евріл Гейнс, були зафіксовані "певні рухи, але на цьому етапі вони були не значні".

Водночас й розвідка України повідомляє про те, що Кремль активно шукає у кого закупити реактивні снаряди для РСЗВ "Смерч" та "Ураган", які вже стали у РФ дефіцитом.

Читайте також: Момент коли зброя перестала коштувати гроші: як у генштабі Війська Польського описали ситуацію на ринку озброєння